МЗС РФ зганьбилося фейковим фото виготовлення "брудної бомби"
Категорія
Світ
Дата публікації

МЗС РФ зганьбилося фейковим фото виготовлення "брудної бомби"

МЗС РФ зганьбилося фейковим фото виготовлення "брудної бомби"
Джерело:  online.ua

Команда глави МЗС РФ Сергія Лаврова намагалася видати фотографії словенських урядових презентацій як докази планів України створити "брудну бомбу" — цей фейк миттєво помітив уряд Словенії та опублікував спростування нової брехні Кремля.

Джерело: Твіттер-сторінка уряду Словенії

Словенія спростувала фейкове фото РФ з виготовлення "брудної бомби"

Російські дипломати почали цинічно брехати, що дві організації зУкраїни отримали пряме замовлення на створення так званої брудної бомби.

Вони також додали, що роботи наразі знаходяться на фінальній стадії.

МЗС РФ також прикріпило до своїх нових звинувачень "фотодокази".

На заяву російського дипломатичного відомства звернув увагу уряд Словенії, який у відповідь написав, що одна із фотографій належить Словенському агентству з радіоактивних відходів (ARAO) і її зробили ще 12 років тому - у 2010 році.

Окрім того, наголошується, що ці зображення використовувалося в лекціях фахівців та інформаційних матеріалах і були доступні для широкого загалу.

На фото зображені предмети, загорнуті в поліетиленові пакети з символом радіоактивності та написом "radioaktivno", що в перекладі зі словенської означає "радіоактивний".

Що також важливо розуміти, йдеться про детектори диму, які знаходяться у загальному користуванні.

Вони дійсно містять радіоактивне джерело, але жодне з тих, що перераховані в таблиці під фотографією, - йдеться в заяві уряду Словенії.

Варто зазначити, що іонізаційні детектори диму (І-детектори) містять слабко радіоактивні речовини, тому вони підлягають утилізації як ядерні відходи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?