МЗС розкрило головну мету Зеленського на Генасамблеї ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС розкрило головну мету Зеленського на Генасамблеї ООН

МЗС розкрило головну мету Зеленського на Генасамблеї ООН
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ вважають, що візит президента Володимира Зеленського на заходи Генасамблеї ООН буде кроком для консолідації міжнародної підтримки України.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За словами міністра Дмитра Кулеби, йдеться перш за все про подальші інвестиції, протистояння з коронавірусом та найголовніше - про опір російському агресору.

“Президент їде в Нью-Йорк з чіткою метою: консолідувати ще більше підтримку миру для України. Це стосується питань протидії російській агресії, залучення інвестицій в Україну, боротьби з пандемією COVID-19”, - наголосив дипломат.

Згідно з уточненням посадовця, яких входить у склад української делегації, заходи Генасамблеї ООН стануть можливістю для проведення низки зустрічей - двосторонніх чи з більшою кількістю одночасних учасників.

“Президент України зустрінеться і з генеральним секретарем ООН, і з генеральним секретарем НАТО, і з лідерами кількох важливих держав, проведе окрему зустріч з іноземними інвесторами. Це буде дуже насичений візит, який розписаний буквально по хвилинах”, - додав Кулеба.

Водночас “червоною ниткою” на всіх зустрічах та виступах Зеленського стане тема окупованого Криму.

“Буде непроста розмова з генеральним секретарем ООН на цю тему, адже ми хочемо бачити велику залученість ООН в питання Криму”, - резюмував міністр.

Він звернув увагу на плани з переговорів стосовно “конкретних речей” у галузях безпеки, політики, економіки.

Візит Зеленського на Генасамблею ООН

Президент разом з офіційною делегацією, яку очолив Кулеба, планує відвідати відповідні заходи 21 та 22 вересня. Зокрема він братиме участь у відкритті 76-ї сесії Генеральної асамблеї ООН.

Передбачається, що Зеленський виступить особисто на заходах. Зустрічі будуть проведені на президентському рівні та рівні голови МЗС.

Раніше перша заступниця глави МЗС України Еміне Джапарова повідомляла, що Генеральна Асамблея ООН схвалила рішення про розгляд важливого для України пункту "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України". Це питання включили в проєкт порядку денного 76-ї сесії Генасамблеї.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?