Зеленський екстрено викликав до себе послів G7 і голову Ради суддів
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський екстрено викликав до себе послів G7 і голову Ради суддів

Зеленський екстрено викликав до себе послів G7 і голову Ради суддів
Джерело:  online.ua

13 вересня офіційно стало відомо, що глава держави Володимир Зеленський екстрено викликав в Офіс президента керівництво Ради суддів, Верховного Суду, представників Верховної Ради, а також послів "Великої сімки" через зупинку судової реформи.

Джерело: повідомлення  Офісу президента

Зеленський кличе до себе послів G7 і голову Ради суддів

"В Офісі Президента України у четвер, 16 вересня, відбудеться робоча зустріч за участю очільників органів суддівського урядування, зокрема голови Ради суддів, Верховного Суду, представників парламенту, а також послів "Великої сімки", - йдеться в повідомленні на сайті президента.

Окрім того, також відомо, як сам Володимир Зеленський прокоментував ситуацію, що склалася.

"Я не допущу блокування найголовнішої реформи країни, яку обіцяв українцям і яку ініціював. Кожна незаконна дія, спрямована на блокування судової реформи, отримає негайну оцінку та відсіч", - наголосив український лідер.

В Офісі президента також додають, що оскільки Рада суддів України не делегувала трьох представників до Етичної ради, то це "викликає занепокоєння щодо прогресу судової реформи через зупинку найважливішої її частини – очищення судової системи".

Що важливо розуміти, Рада суддів 13 вересня не змогла обрати від себе трьох членів Етичної ради, які повинні контролювати доброчесність членів Вищої ради правосуддя.

Варто звернути увагу на те, що жоден із кандидатів не набрав необхідної кількості голосів під час таємного голосування. За кандидатів проголосувало лише 4 члени Ради суддів з 26.

Як уже згадувалося раніше, загалом, в Етичній раді повинні бути шість членів: трьох обирає Рада суддів України, ще трьох — міжнародні організації. Таким чином рада суддів заблокувала основну частину судової реформи - очищення ВРП.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?