МЗС України спростувало фейк про повторне закриття посольства Сербії в Києві
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС України спростувало фейк про повторне закриття посольства Сербії в Києві

МЗС України спростувало фейк про повторне закриття посольства Сербії в Києві
Джерело:  online.ua

Українське МЗС спростувало інформацію про те, що Сербія тимчасово закриває посольство у Києві, яку поширили низка російських та українських ЗМІ. Сербська дипмісія ще з березня працює з Белграда.

Джерело: речник МЗС України Олег Ніколенко

МЗС закликало не вірити новинам з російських медіа

Ніколенко зазначив, що Росія запустила дезінформацію про закриття посольства Сербії в Києві. Деякі українські ЗМІ зробили її новиною.

Насправді ж сербське посольство виїхало із України на початку березня і відтоді не поверталося. Співробітники дипмісії працюють з Белграда.

Всім давно відома мораль: не підхоплюйте наосліп «новини» із російських медіа. Спочатку перевіряйте в офіційних джерелах.

Інформація про закриття посольства вперше з'явилася на російських сайтах.

Одне з таких видань, яке постійно використовується в інформаційних спецопераціях Росії, написало, що з України нібито виїхало троє сербських дипломатів та ще один співробітник посольства.

У виданні зазначають, що цитують повідомлення сербського МЗС, але такого повідомлення Белград не поширював.

Нагадаємо, що раніше про плани евакуації частини співробітників свого посольства у Києві заявив Казахстан. Проте там заявляли, що посольство продовжить свою роботу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?