МЗС України відреагувало на заяву Австрії про вступ у ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

МЗС України відреагувало на заяву Австрії про вступ у ЄС

МЗС України відреагувало на заяву Австрії про вступ у ЄС
Джерело:  online.ua

Офіційний Київ не приховує розчарування позицією очільник МЗС Австрії Александра Шалленберга, який вважає, що Україні не варто пропонувати членство в Європейському Союзі. З такою заявою виступив речник українського дипломатичного відомства Олег Ніколенко.

Джерело: "Європейська правда"

Україна прокоментували заяву Австрію про вступ у Євросоюз

Розчаровані висловлюваннями федерального міністра закордонних справ Австрії про європейське майбутнє України. Вважаємо їх стратегічно недалекоглядними та такими, що не відповідають інтересам об’єднаної Європи, - наголосив Олег Ніколенко.

Він також звертає увагу на те, що подібні заявив також ігнорують той факт, що переважна більшість населення країн-засновників ЄС підтримує членство нашої країни.

Александр Шалленберг (Фото - flickr.com)

Речник МЗС не забув нагадати про те, що народ України платить занадто високу ціну за помилки багатьох європейських урядів. Ба більше, від цих помилок продовжує страждати сама ж Європа.

Схоже, нинішньої війни, жертв та руйнувань їм замало. Продовжувати під різними приводами відкладати в часі членство України в ЄС або шукати йому альтернативу означає потурати агресивним планам Путіна та гальмувати зміцнення Євросоюзу шляхом долучення можливостей України... Україна має всі підстави вимагати об'єктивного визнання її заслуг та стратегічної ролі для ЄС. Завдяки незламній волі та сміливості президента України та українського народу Європа може сьогодні жити в мирі, - підсумував Олег Ніколенко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?