Якби Путін сказав правду: як штучний інтелект розкриває реальність війни в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Якби Путін сказав правду: як штучний інтелект розкриває реальність війни в Україні

Якби Путін сказав правду: як штучний інтелект розкриває реальність війни в Україні
Джерело:  online.ua

За підтримки Twitter «Україна» Клуб арт-директорів України спільно з Gvardiya Production House та AI-стартапом Reface створили відео «Якби Путін сказав правду». Відео є частиною глобальної кампанії #ArmUkraineNow і має на меті привернути увагу іноземної аудиторії до війни в Україні та наслідків дій Путіна для всього світу.

Джерело: YouTube Ukraine UA

Відео показує наміри Путіна щодо світу та висвітлює російську пропаганду на тлі зруйнованих українських міст.

Щоб створити ролик за допомогою механіки ML, Гвардія провела кастинг на роль президента Росії, вибравши актора зі схожою зовнішністю. Після цього команда Reface застосувала свою технологію заміни обличчя на відео, замінивши обличчя актора на обличчя Путіна.

Відео містить застереження та позначено як синтетичний вміст. Хоча цей твір має дуже сильний і зворушливий меседж, він, очевидно, штучний, тому що творці не мають наміру нікого вводити в оману.

Правдою є те, що ви не чули від мене правди до цього дня. Правдою є те, що я не зупинюся після руйнування незалежності України і кидання виклику вільному світу. Мій генеральний план – відновити Радянську імперію, – каже персонаж Путіна.

Reface завжди виступав проти поширення оманливих діпфейків і підтримував демократизацію синтетичних медіа. Для нас цей проект є ще одним підтвердженням того, що синтезований AI контент — це особливий вид сучасного медіа-інструменту, який можна використовувати на благо, — каже Діма Швець, генеральний директор Reface.

Українці звертаються до громадян усього світу з проханням донести до своїх урядів реальні потреби України, які допоможуть закінчити війну.

Українській армії потрібна глобальна підтримка, адже зброя, яку вимагають Президент України та уряд, допоможе відбити атаки ворога та наблизити перемогу України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?