МЗС України викликало представника Ватикану після заклику Папи "підняти білий прапор"
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС України викликало представника Ватикану після заклику Папи "підняти білий прапор"

МЗС України
МЗС України

Міністерство закордонних справ України 11 березня запросило до себе Апостольського нунція в Україні Вісвальдаса Кульбокаса через нещодавні слова Папи Франциска.

Нунція Ватикану викликали до МЗС

МЗС зазначає, що Вісвальдасу Кульбокасу повідомили, що в Україні розчаровані словами Понтифіка щодо «білого прапору» та необхідності «проявити хоробрість і вести переговори» з агресором.

Замість закликів, які легалізують право сильного і заохочують його до подальшого нехтування нормами міжнародного права, від глави Святого Престолу очікувалися б сигнали у бік світової спільноти про необхідність негайного об’єднання сил для забезпечення перемоги добра над злом, а також апеляції до нападника, а не до жертви, — зазначили в МЗС.

В українському зовнішньополітичному відомстві особливо наголосили на тому, що Україна, як ніхто інший, прагне миру.

Однак цей має бути справедливим і заснованим на принципах Статуту ООН та Формули миру, запропонованої президентом України Володимиром Зеленським.

Що сказав Папа Римський

9 березня в інтерв'ю RSI Папа Римський Франциск відповів на питання щодо того, чи потрібно Україні підняти "білий прапор" та піти на переговори з РФ, попри те, що багато хто говорить, що це узаконить агресію Москви.

Це одна з інтерпретацій, це правда. Але я думаю, що найсильніший той, хто дивиться на ситуацію, думає про людей, має мужність підняти "білий прапор" та веде переговори.

Папа Римський Франциск

Папа Римський Франциск

Пізніше у Ватикані пояснили, що Папа Франциск використав образ білого прапора, оскільки його запропонував інтерв'юер.

Офіційний представник Ватикану Маттео Бруні наголосив, що Папа мав на увазі перемир'я, а не капітуляцію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?