МЗС відкинуло усілякі ризики для існування безвізу з ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС відкинуло усілякі ризики для існування безвізу з ЄС

МЗС відкинуло усілякі ризики для існування безвізу з ЄС
Джерело:  online.ua

На рівні Міністерства закордонних справ виступили зі спростуванням усіх ризиків, які нібито стоять перед безвізовим режимом між Україною та державами Євросоюзу.

Джерело: брифінг міністра Дмитра Кулеби

За словами дипломата, навіть під час саміту Україна-ЄС, який відбувся напередодні у вівторок, 12 жовтня, у Києві, не лунало жодних заяв про загрози для безвізу.

Він оцінює поширення відповідних даних як фейки окремих політичних угруповань.

“Безвізу України і її інтеграції до ЄС нічого не загрожує”, - резюмував Кулеба.

Ситуація з безвізом

За словами заступниці генерального директорату з питань сусідства та розширення ЄК Катарини Матернової, такий варіант не вивчають навіть на тлі критики української сторони щодо неповного виконання усіх критеріїв — це оцінювали експерти Європейської палати аудиторів.

“Відповім прямо: безвіз є заслуженим для України, він також є результатом того, що Україна обрала європейське майбутнє. А отже, візова лібералізація є добрим прикладом та стимулом для інших країн із аналогічним прагненням”, — уточнила вона.

Навіть президент федеральної Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр також спростував факт розгляду відповідного сценарію у європейській співдружності.

Своєю чергою в МЗС ще раніше виступали з коментарями стосовно безвізу. Дипломатичне відомство уточнило, що європейська сторона не надавала офіційному Києвву жодних сигналів з цього приводу.

За словами речника відомства Олега Ніколенка, не зафіксовано жодних приводів для подібного рішення з боку європейського партнера.

“Питання безвізу час від часу виринає як в європейському, так і українському медіа-середовищі. Українська сторона не отримувала офіційних сигналів від Європейської Комісії про загрозу скасування безвізового режиму з ЄС. Жодних причин для такого рішення немає і не може бути”, - резюмував представник міністерства.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?