МЗС відповіло на скандальну заяву президента Хорватії про Крим
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС відповіло на скандальну заяву президента Хорватії про Крим

МЗС відповіло на скандальну заяву президента Хорватії про Крим
Джерело:  online.ua

Президент Хорватії Зоран Міланович заявив, що Крим більше ніколи не буде Україною. У МЗС України назвали такі заяви неприйнятними.

Джерело: речник МЗС Олег Ніколенко

МЗС назвало неприйнятними заяви президента Хорватії

Міланович також застеріг від протистояння Росії, яка має ядерну зброю.

Цікаво, чи зміг би Зоран Міланович стати президентом своєї країни із такою риторикою в 1990-х роках, коли Хорватія боролась за збереження своєї державності? Чи погодилися б його виборці закрити очі на окупацію частини території їхньої країни? Сумніваюся.

Ніколенко нагадав, що через зовнішню агресію Хорватія могла втратити третину своїх земель. Проте завдяки героїчній боротьбі хорвати змогли захистити незалежність своєї держави.

Ми вважаємо неприйнятними висловлювання президента Хорватії, який фактично поставив під сумнів територіальну цілісність України.

Натомість У МЗС високо цінують та дякують уряду Хорватії і хорватському народу за непохитну підтримку українців в боротьбі проти агресії Росії.

Нагадаємо, що 30 січня Міланович, який не вперше робить антиукраїнські заяви, заявив, що Крим більше ніколи не буде Україною і закликав не порівнювати ситуацію Косова з анексією Криму.

Доки ви не зрозумієте, що Сербія і Росія - це не одне і те ж? Що це, на жаль, болючий факт і небезпека. Ми анексували Косово. Ми і міжнародне співтовариство. Його забрали у Сербії. Хто це зробив, як не ми? Хіба ми визнали Косово? Це не анексія, а узурпація. Як це називається? Вилучення, - сказав він.

Також він висловився про Крим.

Те ж саме стосується Криму - Крим ніколи більше не буде Україною. Це те, що говорять провідні німецькі генерали. Ви порівнюєте сербів зі світовою ядерною наддержавою. Божевільні емоції і ненависть наражають Європу на велику небезпеку, - сказав він.

Раніше президент Хорватії вже заявляв, що його країні не варто надавати військову допомогу Україні.

У січні 2022 року Міланович сказав, що Україні не місце в НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?