МЗС запросило до України губернатора Флориди Рона ДеСантіса після скандальної заяви про війну
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС запросило до України губернатора Флориди Рона ДеСантіса після скандальної заяви про війну

МЗС запросило до України губернатора Флориди Рона ДеСантіса після скандальної заяви про війну
Джерело:  online.ua

Українське МЗС запросило до України губернатора Флориди Рона ДеСантіса, який є ймовірним конкурентом колишнього президента США Дональда Трампа у боротьбі за номінацію у кандидати в президенти серед республіканців.

Джерело: Олег Ніколенко

МЗС кличе ДеСантіса до України

У відомстві зазначили, що впевнені, що як колишній військовий офіцер, який перебував у зоні бойових дій, губернатор Рон ДеСантіс знає різницю між «суперечкою» та війною.

Ми запрошуємо його відвідати Україну, щоб глибше зрозуміти повномасштабне вторгнення Росії та загрози, які воно становить для інтересів США, - написав речник МЗС України Олег Ніколенко.

Що сказав ДеСантіс про Україну

Напередодні Рон ДеСантіс в інтервʼю телеканалу Fox News сказав, що вважає війну в Україні «територіальною суперечкою». Також він зазначив, що США не потрібно допомагати Україні.

У той час як у США є багато життєво важливих національних інтересів – забезпечення безпеки наших кордонів, вирішення кризи готовності наших військових, досягнення енергетичної безпеки та незалежності, а також стримування економічної, культурної та військової могутності Комуністичної партії Китаю – все більше заплутуватися в територіальну суперечку між Україною та Росією не є одним із них, - сказав він.

Він сказав, що захист кордонів України не є життєво важливим інтересом США, а американські політики повинні зосередитися на власній країні.

Також він висловився проти надання Україні далекобійних ракет і винищувачів через ризик «гарячої фази війни між двома найбільшими ядерними державами світу».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?