МЗС заявило про 14 держав ЄС, що відкрили кордони для України
Категорія
Україна
Дата публікації

МЗС заявило про 14 держав ЄС, що відкрили кордони для України

МЗС заявило про 14 держав ЄС, що відкрили кордони для України
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ наголосили, що станом на понеділок, 26 липня, вже 14 держав Євросоюзу відкрили кордони для громадян України та тлі глобальних карантинних режимів.

Джерело: МЗС

За словами міністра, відкриття якомога більших напрямків для громадян є наразі пріоритетом роботи дипломатів.

“Країна за країною повертаємо повноцінну дію безвізу з ЄС. Свобода подорожей українців — серед пріоритетів МЗС”, - наголосив він.

Напередодні на рівні Ради Євросоюзу Україну внесли до переліку третіх країн, для громадян яких рекомендовано скасувати тимчасові обмеження на необов’язкові візити до держав співдружності.

“Згідно з рекомендацією Ради ЄС одна за одною європейські країни почали відкриватися для всіх типів подорожей українців. Менш ніж за два тижні до переліку додалися Данія, Німеччина, Бельгія, Латвія, Литва, Естонія, Фінляндія, Словаччина, Словенія, Нідерланди, Франція, Швеція, Іспанія, Португалія”, - пояснили в МЗС.

Згідно з офіційним порядком, більшість країн потребує свідоцтво про вакцинацію чи свіжий негативний тест. Також у відомстві закликали знаходити необхідну інформацію на офіційному сайті зовнішньополітичної структури.

Виїзд в ЄС з України

Станом на середину липня кожна країна має ухвалювати самостійні рішення щодо порядку перетину кордонів для іноземців. Деякі уряди задовільнилися ПЛР-тестами у пунктах перетину, деякі вже затвердили сертифікати вакцинації.

Українська сторона тривалий час очікувала саме на ухвалення на загальноєвропейському рівні сертифікатів вакцинації.

“Я знаю, що якщо говорити про випадки інфікування, ваші цифри виглядають багатообіцяючими. Тож я вважаю, що позитивне рішення — це питання днів. Як ви розумієте, тут всі дуже обережні, тому що ми бачимо, наскільки ситуація нестабільна. Але все вказує на позитивне рішення щодо відкриття кордонів для України та визнання ваших сертифікатів COVID”, - говорив у середині липня щодо відкриття кордонів Марош Шефчович, віцепрезидент Єврокомісії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?