МЗС звернулося з вимогами до російського агресора через витівки у Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

МЗС звернулося з вимогами до російського агресора через витівки у Криму

МЗС звернулося з вимогами до російського агресора через витівки у Криму
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба звернувся до російського режиму Володимира Путіна з вимогою припинити точкові репресії проти простих людей, які мешкають на окупованих Кремлем територіях.

Джерело: брифінг дипломата

За словами посадовця, він вимагає припинити Москву “зриватися на невинних людях”.

“До росіян у мене один заклик - припиніть демонструвати свою дріб'язковість. Якщо ви не можете зупинити державу Україну від боротьби за Крим і звільнення півострова, то не треба зриватися на невинних людях. Якщо ви такі круті, то відповідайте нам на рівні міждержавних відносин, а не ницо переслідуючи невинних людей”, - заявив Кулеба.

Репресії в Криму

Нещодавно російський режим заарештував групу кримських татар: Азіза Ахтемова, Асана Ахтемова, Нарімана Джеляла, Ельдара Одаманова і Шевкета Усеінова. Близько доби після серії інцидентів 3-4 вересня про цих людей нічого не було відомо.

Згідно з більш пізнім уточненням, окупаційна влада підозрює заступника голови “Меджлісу кримськотатарського народу” Нарімана Джеляла та братів Азіза й Асана Ахтемова у диверсії на газогоні неподалік від населеного пункту Перевальне. Відповідно російського КК, їм загрожує до 15 років ув’язнення.

Своєю чергою російські силовики вважають винними у пошкодженні трубопроводу Головне управління розвідки Міністерства оборони.

“Встановлено, що диверсія організована територіальним підрозділом Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України в Херсоні — так званої оперативної служби "Таврія" за участю забороненої в Росії організації "Меджліс кримськотатарського народу" ("Меджліс")”, - стверджують на рівні ФСБ РФ.

Пошкодження трубопроводу з газом у Криму

Інцидент стався ще 23 серпня неподалік від населеного пункту Перевальне у Сімферопольському районі. Вибух пошкодив газогін, чим залишив тимчасово мешканців села без палива.

Напередодні у підпорядкованому окупаційному режиму РФ Київському районному суді Сімферополя було ухвалено рішення про арешт трьох підозрюваних у цій кримінальній справі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?