На ароедромі з російськими літаками в Білорусі пролунали потужні вибухи
Категорія
Світ
Дата публікації

На ароедромі з російськими літаками в Білорусі пролунали потужні вибухи

На ароедромі з російськими літаками в Білорусі пролунали потужні вибухи
Джерело:  online.ua

На білоруському аеродромі в "Мачулищах" за 12 кілометрів від Мінська, на якому розміщується військова авіація злочинної армії РФ, пролунали потужні вибухи. 

Джерело: Telegram-канал порталу BYPOL

Що відомо про вибухи на аеродромі в Мачулищах в Білорусі 

Зазначається, що внаслідок двох вибухів пошкоджень зазнали російський військово-транспортний літак і снігоприбиральна техніка.

Наразі невідомо, яка саме модель військово-транспортного літака зазнала пошкоджень.

Офіційні коментарі про причини вибухів ще не надходили від уряду Білорусі.
Однак місцеві жителі повідомили, що в районі "Мачулищ" спостерігається велике скупчення військових та екіпажів ДАІ. Вони перевіряють всі автомобілі, які проїжджають повз військовий об'єкт.

Армія РФ регулярно використовує аеродром в Мачулищах

Російська Федерація активно використовує його в рамках збройної агресії проти України. На аеродромі розташовуються винищувачі МіГ-31К окупантів. Це літаки, які можуть переносити і запускати гіперзвукові ракети "Кинджал".

Україна не володіє системами ППО, здатними збивати зазначені ракети. Ось чому під час злетів МіГ-31К на всій території держави оголошується повітряна тривога.

За останні два тижні сирени тричі звучали в Україні через підняття винищувачів з "Кинджалами" в небо. Тривогу оголошували 22, 20 і 14 лютого.

Окупанти змінюють тактику ракетних ударів по Україні 

За словами керівниці Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталії Гуменюк, зменшення кількості ворожих ракетних атак свідчить про наміри ворога змусити українців розслабитись, а потім завдати нових масованих ракетних ударів.

Ми вбачаємо зміну тактики ворога щодо довгого очікування ракетної атаки. Тобто ми говорили про 23-24 лютого як відповідні значущі дати. Цілком ймовірна тактика, коли постійне розхитування нервової системи і випробування психіки можуть спричинити розслаблення, і тоді відбудеться ракетний удар, - підкреслила Гуменюк.

За її словами, зараз жодного ракетоносія в Чорному морі немає, але це не говорить про те, що ворог не збирається атакувати.

Вона також повідомила, що через штормову погоду бойова робота російських кораблів ускладнена.

Тому що ми спостерігали, що минулої доби, у зв’язку з активністю авіації, вони вивели один ракетоносій, фрегат з вісьмома "Калібрами". Але це були повітряні тривоги, більше пов’язані з активністю розвідувальної авіації, а атака, скоріш за все, не передбачалася, - зазначила Гуменюк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?