На "Берлінале-2024" покажуть три українські стрічки
Категорія
Культура
Дата публікації

На "Берлінале-2024" покажуть три українські стрічки

Берлінале
Джерело:  Berlinale

На Берлінському міжнародному кінофестивалі покажуть три українські стрічки – "Редакція" Романа Бондарчука, Intercepted ("Мирні люди") Оксани Карпович,  A Bit of Stranger ("Трохи чужа") Світлани Ліщинської.

Українське кіно на Берлінале

З 15 по 25 лютого у Берліні відбудеться один з найпрестижніших міжнародних кінофестивалів.

На ньому відбудеться світова прем'єра української стрічки "Редакція". Це другий повнометражний фільм Романа Бондарчука. Його знімали у 2021 році на Херсонщині.

Нагадаємо, що перший фільм Бондарчука — "Вулкан" — також знімали на Херсонщині.

"Редакція" є сюрреалістичною, самокритичною сатирою на ЗМІ та політику.

Молодий біолог Юра досі живе з мамою і стає свідком підпалу, шукаючи бабаків у херсонському степу. Коли він намагається оприлюднити те, що сталося, він опиняється заплутаним у глибоких державних справах.

У фільмі ролі зіграли Римма Зюбіна, Андрій Кирильчук, Василь Кухарський, Олександр Ганноченко, а також херсонський журналіст Дмитро Багненко.

У програмі Forum вперше буде показано новий фільм режисерки Оксани Карпович під назвою Intercepted ("Мирні люди"), створений разом із Канадою та Францією.

Руйнування, завдані війною проти України, показані в розлогих картинах. Перехоплені телефонні розмови між російськими солдатами та їхніми родинами створили шокуючий паралельний світ. Звук і зображення приголомшено дивляться одне одному в обличчя.

У програмі Panorama Dokumente покажуть роботу режисерки Світлани Ліщинської A Bit of Stranger ("Трохи чужа").

Російськомовна українка Світлана досліджує колонізовану частину своєї свідомості та намагається знайти відповіді на питання, як радянський тоталітаризм і русифікація вплинули на стосунки в її родині.

Також у програмі буде ще одна стрічка про Україну — від американського режисера українського походження Гліба Осатинського. Це короткометражна стрічка "Образа".

Яша бунтує проти влади, але в радянській Україні 1990-х років одні опозиційні сили небезпечніші за інші. Коли Яша вже на межі, імпульси штовхають його у прірву непоправного, — вказано на сайті режисера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?