На Євро-2024 використають мʼяч з чіпом — як це впливатиме на гру
Категорія
Спорт
Дата публікації

На Євро-2024 використають мʼяч з чіпом — як це впливатиме на гру

Мʼяч
Джерело:  Sky News

Союз європейських футбольних асоціацій представить офіційний м'яч чемпіонату Європи-2024. Він буде обладнаний високотехнологічним обладнанням.

На Євро-2024 гратимуть "розумним" м'ячем

Офіційним м'ячем Євро-2024 буде Fussballliebe від компанії adidas. У м'яч вбудують мікрочіп, який допоможе арбітрам визначати гру рукою.

Чіповані м'ячі adidas вже використовувались на чемпіонаті світу 2022 року в Катарі. Ця технологія допомогала арбітрам VAR скорочувати час на визначення офсайдів із середніх 70 секунд до 25.

Як зазначає Sky News, на Євро-2024 мікрочіп не тільки буде працювати у межах системи VAR, а й ідентифікуватиме кожен окремий доторк до м’яча, скорочуючи час, витрачений на перегляди інцидентів з грою рукою та пенальті.

Мікрочіп діятиме разом з технологією відстеження кінцівок, яка дозволяє в режимі реального часу створювати тривимірне зображення тіла футболіста та визначати, куди саме влучив м'яч. Мікрочіп буде реєструвати до 500 рухів на секунду.

Що відомо про Євро-2024

Євро-2024 проходитиме у 10 містах Німеччини у період з 14 червня по 14 липня. Наразі визначився 21 учасник турніру, три останні путівки розіграють навесні 2024 року, серед претендентів на кваліфікацію — й збірна України.

Для того, щоб пройти на турнір, Україна має у плей-оф кваліфікації навесні 2024 року спершу обіграти Боснію і Герцеговину, а потім — переможця протистояння Ізраїль — Ісландія.

У разі виходу на Євро Україна зіграє в групі з Бельгією, Румунією та Словаччиною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?