На кожні десять влучань РФ доводиться витрачати учетверо більше ракет — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

На кожні десять влучань РФ доводиться витрачати учетверо більше ракет — Зеленський

На кожні десять влучань РФ доводиться витрачати учетверо більше ракет — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський розповів про відновлення енерго- й водопостачання після ранкових ударів РФ, подякував працівникам ДСНС та командуванням Повітряних сил. Також президент провів переговори з Шольцем та Гутеррішем. 

Джерело: звернення Зеленського

Відновлення після ракетних ударів РФ

У цей час іще тривають відновлювальні роботи в тих регіонах, де сьогодні були влучання російських ракет. Робиться все можливе, щоб відновити енерго- й водопостачання.

Сьогодні дуже добре спрацювали наші Повітряні сили та всі, хто залучений до захисту неба. Більшість об’єктів, які терористи визначили собі за мішені, вдалося врятувати. Тільки за цей ранок терористи застосували для масованого удару 55 крилатих ракет, із них 45 збито.

Зеленський подякував за цей результат усім командуванням Повітряних сил: «Південь», «Північ», «Схід» і «Захід» – та всім підрозділам Сил оборони, які залучені до захисту неба. Плюс сьогодні збито ще чотири російські вертольоти: три ударні Ка-52 і один Мі-8.

Хочу зараз особливо відзначити підрозділи й працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які і минулого тижня, і сьогодні ліквідовували наслідки атак терористів. Вони працювали навіть попри загрозу повторних ударів і загасили десятки пожеж.

Візит прем’єр-міністра Чехії в Україну

Сьогодні був з візитом в Україні Прем’єр-міністр Чехії – один із наших найбільших друзів. Чехія зараз головує у Раді Європейського Союзу, і ось так Росія ставиться до європейських структур: під час візиту чеського представника – 55 крилатих ракет.

Підписали сьогодні з прем’єр-міністром спеціальну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції нашої держави. Чехія підтвердила, що підтримає членство України в НАТО.

Декларація також містить конкретні напрямки нашої співпраці для імплементації стандартів НАТО в Україні. Розпочинаємо роботу з підписання таких декларацій з усіма членами Альянсу.

Переговори з Шольцом та Гутеррішем

Говорив з канцлером Німеччини Шольцом. Подякував йому за надану систему протиповітряної оборони IRIS-T, поінформував про досягнуті німецькою системою результати. Обговорили можливості збільшення німецької підтримки для України, зокрема й у відновленні нашої інфраструктури після ударів терористів.

Зеленський говорив також з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем та поінформував його про новий рівень ескалації через російські дії.

Терор проти українських енергооб’єктів, а ще й на тлі намагання Росії загострити світову продовольчу кризу – це очевидні докази того, що Росія й надалі протиставлятиме себе всій міжнародній спільноті. А якщо так, то Росії не місце в Радбезі ООН та всіх інших міжнародних структурах.

Нагородження українських воїнів

Підписав сьогодні три укази про нагородження наших воїнів. Загалом 406 бійців Збройних Сил України відзначені державними нагородами.

Окремо президент подякував бійцям підрозділів Національної гвардії України, які виконують завдання на Донеччині.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?