На Олімпіаді відсторонили першого спортсмена через коронавірус
Категорія
Спорт
Дата публікації

На Олімпіаді відсторонили першого спортсмена через коронавірус

На Олімпіаді відсторонили першого спортсмена через коронавірус
Джерело:  online.ua

Олімпійські ігри в японському Токіо зазнали перших “втрат”, пов’язаних з коронавірусом COVID-19 - інфекція уразила чилійську таеквондистку Фернанду Агірре, яка буде вимушена пропустити змагання.

Джерело: Національний олімпійський комітет Чилі

За оприлюдненими даними, спортсменка стала першою відстороненою від Олімпіади. Під час прибуття до Японії вона в аеропорту пройшла тести на антиген і ПЦР, які виявилися позитивними.

Це своєю чергою спровокувало 14-денний карантин, який унеможливив через терміни її виступ на Іграх.

“Спортсменка не має жодних симптомів і в доброму стані, але, на жаль, не зможе позмагатися в цих заходах, оскільки японські органи охорони здоров'я в таких випадках запроваджують карантин не менше десяти днів... У випадку з тренером Фернандою Хосе Запатою тести на Covid-19 виявилися негативними, але його спрямували до санітарної резиденції для проведення профілактичного карантину. Жодних симптомів немає”, - уточнили в чилійських олімпійських органах.

Станом на ранок у середу, 21 липня, в Токіо виявили близько 80 випадків зараження коронавірусом серед офіційних осіб Олімпіади. Це підтвердили в організаційному комітеті під час пресконференції.

“До Японії прибуло близько 20 тисяч осіб. З прибулих у нас 31 позитивний випадок, ці люди ізольовані. В цілому в нас близько 80 позитивних випадків. Ми продовжимо систематичне тестування”, - оголосила голова комітету Сейко Хасімото.

В цілому в Токіо з 12 липня до 22 серпня ввели четвертий за жорсткістю режим надзвичайної ситуації через коронавірус. На тлі зростання захворюваності Олімпіаду проводять без іноземних вболівальників.

Лише японських фанатів спорту допустять виключно на стадіони, які знаходяться у префектурах Міягі, Ібаракі, Сідзуока. Утім, навіть тут їх обмежать - не більше 50% від загальної потужності арени чи не більше 10 тисяч осіб.

Олімпіада триватиме з 23 липня до 8 серпня. Її мали б провести ще 2020 року, однак це зірвала пандемія та карантин.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?