На пляжі Вельсу знайшли сліди динозаврів. Відбиткам понад 200 млн років
Категорія
Світ
Дата публікації

На пляжі Вельсу знайшли сліди динозаврів. Відбиткам понад 200 млн років

На пляжі Вельсу знайшли сліди динозаврів. Відбиткам понад 200 млн років
Джерело:  online.ua

На пляжі Південного Вельсу, в місті міста Пенарт виявили сліди раннього родича динозавра. Вчені з Музею природознавства Лондона вважають, що йдеться про великих довгошиїх динозаврів, слідам – понад 200 млн років.

Джерело: Музей природознавства Лондона

Відбитки виявив палеонтолог-любитель Керрі Різ ще в 2020 році . Та спочатку науковці скептично поставились до звіту. Але згодом докторка Сюзанна Мейдмент і професор Пол Барретт зі згаданої інституції провели розслідування і тепер вважають, що це справді сліди раннього попередника динозавра. Доктор Мейдмент сказала:

Ми отримуємо багато запитів від громадськості щодо речей, які можуть бути стежками слідів, але багато з них є просто геологічними об’єктами, які можна легко прийняти за сліди. Однак, проаналізувавши фотографії, ми подумали, що вони є досить хорошим претендентом на правду і варто б їх дослідити.

Результати свого дослідження згадані науковці  опублікували  у Geological Magazine. Докази пізнього тріасу великих четвероногих з Великобританії є рідкісними, зазначають вони в доповіді.

Ці сліди є важливою точкою даних для палеонтології пізнього тріасу у Великій Британії, навіть якщо їх неможливо впевнено віднести до конкретного [динозавра]-автора слідів. Задокументована втрата поверхні підстилки підкреслює тимчасовий і вразливий характер наших викопних ресурсів, особливо в прибережних умовах, а також необхідність якнайшвидшого та ефективного збору даних.

Цікаво, що професор Пол Барретт каже, що кількість знайдених слідів вказує на те, що колись це місце було місцем зборів цих тварин.

Хоча сліди можуть продовжуватися під піском і галькою на пляжі, вчені вважають, що поки що скам’янілості краще залишити в землі. Без більш широкого плану збереження, викопування скам’янілостей може завдати їм непоправної шкоди.

Натомість вони обстоюють нанесення на карту слідів у міру їх виявлення, крок за кроком.

За правильних умов можуть зберегтися навіть відбитки лап древніх тварин. Наприклад, якщо динозавр ступить на м'які бруд чи пісок, а потім їх висушить сонце, ці сліди можуть зберегтися до наших днів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?