У Китаї знайшли ембріон динозавра. Малюку Інлянгу 66 млн років
Категорія
Технології
Дата публікації

У Китаї знайшли ембріон динозавра. Малюку Інлянгу 66 млн років

У Китаї знайшли ембріон динозавра. Малюку Інлянгу 66 млн років
Джерело:  online.ua

У Китаї знайшли ембріон динозавра, якому щонайменше 66 мільйонів років. На думку дослідників, це теропод або овірапторозавр. Експонату з Ганьчжоу дали ім'я Малюк Інлянг. Докторка Фіон Вайсум Ма, яка займається такого роду знахідками сказала, що це "найкращий ембріон динозавра в історії".

Джерело: BBC

Відкриття також дало дослідникам краще розуміння зв'язку між динозаврами та сучасними птахами. Скам'янілість показує, що ембріон був у скрученому положенні - саме у такому перебувають птахи перед тим, як вони вилуплюються.

Це вказує на те, що така поведінка сучасних птахів вперше виникла й еволюціонувала у їхніх предків-динозаврів.

– сказала докторка Ма агенції AFP.

Овірапторозаври, що означає "ящірки-крадії яєць", були пернатими динозаврами, які жили на території нинішньої Азії та Північної Америки протягом пізнього крейдяного періоду - від 100 до 66 мільйонів років тому. Палеонтолог, професор Стів Брусатт, який також був членом дослідницької групи, написав у Твіттері, що це "одна з найприголомшливіших скам'янілостей динозавра", які він коли-небудь бачив, і що ембріон мав от-от вилупитися.

Малюк Інлянг має довжину 27 см від голови до хвоста і лежить всередині яйця довжиною 17 см у музеї Yingliang Stone Nature History в Китаї. Вперше яйце виявили ще в 2000 році, але його поклали на зберігання на 10 років.

Лише коли в музеї розпочали будівельні роботи та розбирали старі скам'янілості, дослідники звернули увагу на яйце, яке, як вони підозрювали, містить ембріон.

Нагадаємо, в червні в Китаї також знайшли скелет динозавра Юрського періоду довжиною майже 8 метрів, який зберігся приблизно на 70%. Вік цього динозавра (його виявили в Луфені у північній частині країни) ще більш вражаючий– 180 млн. років

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?