На популярному египетському курорті вперше за 10 років випав сніг
Категорія
Світ
Дата публікації

На популярному египетському курорті вперше за 10 років випав сніг

На популярному египетському курорті вперше за 10 років випав сніг
Джерело:  online.ua

Циклон приніс на територію Єгипту піщані бурі та потужний вітер. Порти країни на узбережжі Червоного та Середземного морів вимушені були припинити роботу.

Джерело: Egypt Independent

Єгипет засипало снігом

За прогнозами синоптиків, над територією північного узбережжя країни та в районі дельти Нілу очікуються опади, містами помірні, а у окремих районах - сильні.

При цьому на північну та південну частину країни очікують піщані бурі.

У перше за останні 10 років сніг побачили жители куротного міста Олександрія. У місті дуже стрімко знизилась температура.

Зараз в Олександрії спостерігається дуже нестабільна погода. Порти Олександрія та Дехейла були тимчасово закриті, як і школи.

Екологи пояснюють випадання снігу зміною клімату, що впливає весь світ. Передбачається, що цієї зими в Єгипті буде дуже холодно.

В Україні також очікують на погіршення погоди

Вже 21 грудня на територію України проникне морозне арктичне повітря і на вулицях буде ожеледиця. В Укргідрометцентрі оцінюють ситуацію як таку, що матиме І рівень небезпечності, жовтий.

У відомстві попереджають, що погодні умови можуть спричинити порушення руху транспорту, тож закликають найближчі кілька днів бути особливо обачними на дорогах.

Температура завтра вночі буде -7-12, вдень -5-10 градусів морозу. На півдні трохи тепліше, але все рівно зберігатиметься мінус. Йдеться про 3-8 градусів морозу вночі та -1-6 вдень.

Синоптик Наталка Діденко уточнила, що 12-градусних морозів варто очікувати завтра в Сумській та Чернігівській областях.

У столиці у вівторок опадів не мало б бути. Температура цієї ночі та завтра вдень сягне -6 -10 градусів.

Морози протримаються щонайменше до кінця тижня. А далі атмосферні фронти принесуть потепління, відлигу, мокрий сніг із дощем та сильний вітер.

Науковці Українського гідрометеорологічного інституту НАН кажуть, що в саму новорічну ніч снігу в Україні не буде.

Січень буде найхолоднішим місяцем зими. А найбільше снігу має випасти у лютому.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?