На протестах в Росії в підтримку Навального затримали 3300 осіб
Категорія
Світ
Дата публікації

На протестах в Росії в підтримку Навального затримали 3300 осіб

На протестах в Росії в підтримку Навального затримали 3300 осіб
Джерело:  online.ua

Напередодні в Москві пройшли масштабні протести, в яких взяли участь понад 100 тисяч осіб - ця протестна акція стала найбільшою за багато років. Акції проводилися на підтримку опозиціонера Олексія Навального, якого заарештували після прильоту з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння "Новачком". В ході акцій 23 січня по всій Росії затримали 3296 людини - це справжній антирекорд в історії, оскільки в Росії такого не було ніколи. Затримання супроводжувалися побиттям протестувальників, які застосовували кийки і били людей ногами. Стосовно затриманих порушено десятки кримінальних справ. Такі дані станом на ранок 24 січня наводить "ОВД-Інфо", передає ONLINE.UA.

У Москві на акції протесту зібралися за різними даними від 20 до 50 тисяч осіб. Вони вийшли на Пушкінську площу і на Тверську вулицю, а після пішли в сторону Кремля. Люди скандували: "Це наша земля", "Ми тут влада", "Відпускай!", "Путін-злодій", "Путіна у відставку", Ми не боїмося. Раз. Два. Три, Путін йди "," Поверни палац народу ". На протести люди також принесли йоржики, труси, плакати з написом" Ми живемо на складі бруду ", які стали символами недавнього розслідування Навального про палац Путіна в Геленджику. У більшості великих міст Росії акції не закінчилися мирно. ОМОН жорстко розганяв протестуючих, силовики били ногами всіх, хто попадався у них на шляху. У числі постраждалих є жінки.

Як проходили протести в Росії на відео показав штаб Навального. Трансляція велася з різних міст, де проходили наймасштабніші мітинги.

Акція в Москві завершилася біля слідчого ізолятора "Матроська тиша", де знаходиться Олексій Навальний. Там були жорстко затримані і побиті десятки людей. Але соратники Навального збираються провести нові акції через тиждень. Про це заявив координатор регіональних штабів Навального Леонід Волков.

Як відомо, масштабні акції на підтримку Навального пройшли 23 січня майже в 100 містах Росії. Люди вимагали звільнення опозиціонера, якого взяли під варту після його повернення з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння "Новачком". Навальний, якого заарештували за рішенням суду, засідання якого провели прямо в відділі поліції, закликав своїх прихильників виходити на вулицю і вимагати не тільки свого звільнення, але і всіх політв'язнів Росії, яких Кремль незаконно утримує за гратами. Росіяни також вимагали відставки Путіна.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що країни Балтії закликали ЄС ввести нові санкції проти Росії за розгін протестів. Вони вважають події, які зараз відбуваються в Росії, де масово затримують і б'ють активістів, "поверненням до епохи сталінізму".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?