На розмінування української території може знадобитися близько 70 років
Категорія
Україна
Дата публікації

На розмінування української території може знадобитися близько 70 років

На розмінування української території може знадобитися близько 70 років
Джерело:  online.ua

Під час зустрічі з членом парламенту Канади міністр економіки України Юлія Свириденко зазначила, що Україні необхідно створити аналог програми з розмінування територій, подібної до програми "Рамштайн", враховуючи величезний масштаб проблеми мінонебезпеки на території країни.

Джерело: пресслужба Міністерства економіки

Пройшла зустріч міністра економіки України та члени парламенту Канади

Під час зустрічі міністр економіки України Юлія Свириденко та член парламенту Канади обговорили питання страхування військових ризиків для іноземних компаній, які готові взяти участь у швидкому відновленні економіки України, у тому числі для канадських бізнесів.

Свириденко також наголосила, що Україна вже працює у цьому напрямку зі США та Євросоюзом. Вона висловила важливість запровадження механізмів страхування інвестицій, особливо у контексті необхідності відновлення та пожвавлення національної економіки, яка скоротилася на 30,4% минулого року.

Розмінування може зайняти 70 років

Юлія Свириденко наголосила, що Україна зіткнулася з величезними проблемами у розмінуванні забруднених територій і за поточного темпу це займе 70 років.

Вона наголосила на важливості підтримки з боку міжнародних партнерів у вигляді фінансової, технологічної та організаційної допомоги для вирішення цієї проблеми.

Українська сторона висловила пропозицію про створення аналога оборонного Рамштайну з метою синхронізації та координації зусиль щодо розмінування забруднених територій.

У рамках зустрічі також обговорювалися питання, пов'язані з поверненням українців, змушених залишити свої будинки через військове вторгнення РФ, а також підтримку, яку готовий надати їм український уряд, включаючи програми з відновлення житла та інфраструктури, забезпечення продовольчої безпеки та ролі України в цьому процесі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?