На саміті у Вільнюсі повинні заявити про про майбутній вступ України до НАТО — Cенат Франції
Категорія
Політика
Дата публікації

На саміті у Вільнюсі повинні заявити про про майбутній вступ України до НАТО — Cенат Франції

На саміті у Вільнюсі повинні заявити про про майбутній вступ України до НАТО — Cенат Франції
Джерело:  online.ua

У Сенаті Франції вважають, що під час саміту НАТО у Вільнюсі, Україна повинна отримати чіткий сигнал про майбутнє приєднання до Альянсу.

Джерело: Guildhall

У Сенаті Франції закликали до чітко позиції щодо України в НАТО

Член Сенату Франції від Соціалістичної партії, представник комітету Сенату з питань оборони Франсуа Боно сказав, що чітка позиція, що Україна точно стане членом НАТО, була б добрим результатом саміту у Вільнюсі.

Я переконаний, що і президент Макрон, і французький уряд, дуже чітко на сьогодні розуміють, що від Путіна, і від Росії чекати нічого. І, так, вони схиляються хоча поки що й не до позиції Польщі та країн Балтії, які виступають за вступ України за прискореною процедурою, але рухаються у бік від нейтральної позиції (з приєднання України до НАТО – ред.). Вони розуміють, що Україна воює за західні цінності, воює за Європу, - сказав Боно.

Він зазначив, що деякі францущьки дипломати вважають, що Франції необхідно зайняти нейтральну позицію, щоб не штовхнути Росію до обіймів Китаю.

Я сподіваюсь, що на саміті НАТО у Вільнюсі буде заявлено, що Україна стане членом НАТО. Так, сьогодні ми не можемо говорити про терміни, але я підтримую таку позицію. Адже коли ми бачимо агресивну політику Росії, зараз не в Європі, але в усьому світі, ми розуміємо, що ми маємо захистити себе зараз і зробити це разом з Україною. Допомогти вільному світу, не бути поваленому диктатурами, якою стала Росія, - сказав сенатор.

Що обговорять на саміті НАТО

11-12 липня у Вільнюсі пройде саміт НАТО. За словами генсека НАТО Єнса Столтенберга, там буде оголошено про надання Україні багаторічного пакета військової допомоги та також надана допомога у подальшій модернізації ЗСУ до стандартів Альянсу.

На початку червня Президент Володимир Зеленський зазначив, що якщо на саміті не дадуть чіткого сигналу щодо членства України в Альянсі, то Києву нема чого робити на саміті.

Ми розуміємо, що не будемо в НАТО чи будь-якому потужному безпековому союзі упродовж цієї війни. Але скажіть, скільки життів коштує одна фраза на вільнюському саміті: "Україна буде в НАТО після цієї війни", після того, як буде безпечно? – сказав він.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?