Сексуальний нюх. Які ваші шанси на незалежний вибір партнерів — професор нейропсихології Ткач
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Сексуальний нюх. Які ваші шанси на незалежний вибір партнерів — професор нейропсихології Ткач

Сексуальний нюх. Які ваші шанси на незалежний вибір партнерів — професор нейропсихології Ткач
Джерело:  online.ua

Професор нейропсихології Богдан Ткач розповів про вибір партнера на підсвідомому рівні та пояснив, чому саме нюх відіграє ключову роль у пошуку.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Людина обирає собі партнера носом

Богдан Ткач запевняє, що наші сексуальні вподобання залежать від стану нашого носа, адже саме за допомогою нього ми вибираємо собі партнера.

За його словами, у кожної людини є спеціальний вомероназальний орган. Він знаходиться на внутрішній перетинці носової перегородки вгорі, представляє собою "шипик" розміром з міліметр.

Він, за його словами, дозволяє відчути запах іншого партнера.

Запах, за словами експерта, залежить від того, якими хворобами перехворіла людина та іншого пережитого нею досвіду, що складає певний набір.

Ткач наголосив, що в основному вибір падає на ту людину, яка має інший запах і гени, оскільки це спростить виживання потенційній дитині.

Що може вплинути на здатність відчувати партнера нюхом

Травмованість носу або вона вживання оральних контрацептивів, за словами Ткача, може суттєво вплинути на роботу вомероназального органу.

У такому разі, за його словами, цей орган виключається, і вона обирає собі партнера з однаковим запахом і генами, що в майбутньому може призвести до проблем у стосунках.

Вона [жінка] перестає приймати оральні контрацептиви, планує мати дітей, тут повертається до неї нормальний жіночий нюх, і вона каже: “Мені його запах не подобається, мені подобається запах мого тренера з фітнесу”. І тут це найчастіше таке звернення до психолога, – розповідає експерт.

Він підкреслив, що дуже важливо перед укладанням шлюбу "знюхатися" із партнером, і вже потім вже звертати увагу на ідеологеми, мову, релігію, світогляди і тому подібне.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?