На сході України йдуть важкі бої через атаки росіян на кількох напрямках — Міноборони
Категорія
Україна
Дата публікації

На сході України йдуть важкі бої через атаки росіян на кількох напрямках — Міноборони

На сході України йдуть важкі бої через атаки росіян на кількох напрямках — Міноборони
Джерело:  online.ua

На Донецькому та Луганському напрямках російські війська ведуть наступальні дії, намагаючись оточити українські підрозділи. Наразі українські захисники ведуть важкі бої, аби не дозволити ворогу просунутися вглиб територій.

Джерело: брифінг речника Міноборони Олександра Мотузяника

Українські війська ведуть важкі бої на сході України

На Харківському напрямку українські війська протидіють угрупованню 6-ї армії західного військового округу, 41-ї армії центрального військового округу, береговим військам балтійського флоту, а також підрозділам мобілізаційного резерву т.зв. 1-го армійського корпусу. Ці російські підрозділи зосередилися на утриманні зайнятих рубежів і районів та недопущенні подальшого просування українських військ. З цією метою противник здійснив вогневі нальоти на Рубіжне і Тернову та намагався контрнаступати у напрямку н.п. Тернова, Руські Тишки і Питомник, - повідомив речник.

Також на Слов’янському напрямку ЗСУ ведуть бої з російськими військами зі складу 20, 29, 35, 36 армій, 1-ї танкової армії, 68-го армійського корпусу загарбників, які намагаються створити умови для поновлення наступу на Слов’янськ.

Зокрема українські війська відбили кілька спроб ворога просунутися у напрямках с. Довгеньке Харківської області та с. Богородичне, що на Донеччині.

Зараз ворог продовжує шукати слабкі місця у системі оборони українських військ та активно залучає артилерію і армійську авіацію.

На Донецькому напрямку Сили оборони України ведуть важкі бої з російськими підрозділами, що діють у складі так званих 1-го і 2-го армійських корпусів, 8-ї, 58-ї армій південного військового округу, берегових військ тихоокеанського флоту, 90-ї танкової дивізії центрального військового округу та повітряно-десантних військ.

Противник, за широкої підтримки авіації, веде наступальні дії, намагаючись оточити українські підрозділи біля Лисичанська і Сєвєродонецька та вийти на адміністративний кордон Луганської області.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?