На тлі погроз Путіна: де перевірити, що залишиться від вашого будинку у разі ядерного удару
Категорія
Україна
Дата публікації

На тлі погроз Путіна: де перевірити, що залишиться від вашого будинку у разі ядерного удару

На тлі погроз Путіна: де перевірити, що залишиться від вашого будинку у разі ядерного удару
Джерело:  online.ua

Під час оголошення мобілізації у Росії диктатор Володимир Путін знову почав погрожувати ядерним ударом Україні та міжнародній спільноті. Попри те, що такий сценарій розвитку подій більшість лідерів країн та експертів вважають малоймовірним, ризик все одно залишається. На тлі останніх заяв Путіна дедалі більше українців почали користуватися сервісом NukeMap, який допоможе змоделювати застосування ядерної зброї на обраній ділянці й дізнатися, що залишиться від вашого будинку у разі ядерного удару з боку РФ.

Джерело: NukeMap

Що таке NukeMap

NukeMap - це інтерактивний симулятор, за допомогою якого можна змоделювати застосування ядерної зброї на тій чи іншій ділянці. Його створив Алекс Веллерштейн, історик науки з Технологічного інституту Стівенса, який вивчає історію ядерної зброї. Перша його версія була випущена у 2012 році і була задумана як частково педагогічний пристрій для ілюстрації відмінностей у розмірі ядерних бомб. Проте у контексті подій війни ви можете скористатися цим сервісом, щоб перевірити, що залишиться від вашого міста та будинку у разі ядерного вибуху.

Як користуватися сервісом NukeMap

  • На мапі обрати місце ймовірного вибуху ядерної бомби.

  • Обрати тип боєприпасу (до прикладу, «Тополь-М», що на озброєнні у росії).

  • Обрати тип вибуху — повітряний чи наземний. Обираємо повітряний, адже наземний передбачає розміщення бомби на землі, що зараз неможливо.

  • Отримати наочну інформацію з графічним позначенням та описом зон ураження.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?