На Україну насувається найпотужніша магнітна буря планетарного масштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

На Україну насувається найпотужніша магнітна буря планетарного масштабу

На Україну насувається найпотужніша магнітна буря планетарного масштабу
Джерело:  online.ua

На Україну насувається сильна магнітна буря, яка стане найпотужнішою у 2021 році. Сильний удар очікується увечері 30 жовтня - він триватиме протягом кількох днів.

Джерело: лабораторія рентгенівської астрономії Сонця ФІАН

Магнітна буря 30 та 31 жовтня

Фото: unsplash.com

За прогнозом експертів перший потужний удар відбудеться в районі 18:00 у суботу, 30 жовтня. Потім він піде на спад і вдарить із новою силою вранці 31 жовтня. Він стане наслідком найбільшого спалаху на Сонці, який стався 28 жовтня та відноситься до класу Х. Крім цього спалаху на Сонці за добу відбулися 13 спалахів, два з яких були класу М.

"Спалах стався в області Сонця, що зараз майже точно навпроти нашої планети. У результаті, сонячний удар буде завдано з максимальною силою. Крім того, космічні коронографи ще вчора зареєстрували викинуті з Сонця хмари. Вони вже досягли орбіти Землі і бомбардують атмосферу", - пояснюють експерти.

Прогноз магнітних бур 30-31 жовтня

Швидкість хмари становить близько 800 км на секунду, і її удар по Землі запустить великі магнітні бурі планетарного масштабу. Земля опиниться всередині хмари приблизно на дві доби, протягом яких буде відчувати майже безперервні геомагнітні обурення різної інтенсивності - рівня 3 за 5-бальною шкалою. За сукупністю сили та тривалості ці магнітні бурі стануть найбільшими за останні кілька років.

Експерти попереджають, що подальший розвиток подій на Сонці передбачити зараз неможливо. Якщо викиди магнітного поля в центрі активності, що сформувався, припиняться, то вже через кілька днів активність Сонця повернеться до норми. В іншому випадку активність може продовжити наростати.

Прогноз магнітних бур на листопад 2021

Як пережити магнітні бурі – рекомендації лікарів

 Фото: pixabay.com

У період потужних геомагнітних ураганів медики рекомендують вжити всіх заходів щодо запобігання погіршенню самопочуття. Щоб легше пережити магнітні бурі, лікарі рекомендують:

  • відмовитися від фізичних навантажень, але не забувати про зарядку;

  • намагатися уникати стресів і не вирішувати складні завдання - в дні метеоштормів вони просто не під силу мозку;

  • більше гуляти на свіжому повітрі, але не забувати про дистанцію з оточуючими людьми, оскільки пандемія коронавірусу знову набирає обертів;

  • добре харчуватися і пити багато води - з раціону важливо виключити жирну їжу, алкоголь, каву, замінивши їх на фрукти, овочі, соки, морси та трав'яний чай;

  • нормалізувати нічний сон - спати рекомендується не менше 7 годин на добу;

  • вранці приймати контрастний душ - він допоможе прокинутися і зарядитися бадьорістю на цілий день;

  • присвятити час медитації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?