На військових складах Росії у Придністров’ї майже нічого немає — ГУР
Категорія
Світ
Дата публікації

На військових складах Росії у Придністров’ї майже нічого немає — ГУР

На військових складах Росії у Придністров’ї майже нічого немає — ГУР
Джерело:  online.ua

На військових складах росіян у Придністров’ї практично порожньо. А те озброєння, яке залишилось, старе і непридатне для використання.

Джерело: РБК-Україна

Яка ситуація на складах у Придністров'ї

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Черняк повідомив, що на військових складах у Придністров’ї майже нічого немає.

У Придністров'ї росіяни мають дуже обмежений контингент. Є склади, які вони охороняють. Але на тих складах вже майже нічого немає, а те, що залишилося - старе і непридатне до використання. А в Молдові вони зараз все ж таки намагаються політичним шляхом розхитати ситуацію – під “чужим прапором”, - зазначив Черняк.

Він нагадав, що за подібним сценарієм росіяни колись влаштовували подібне в Донецьку та Луганську.

Навіщо РФ створює напруження в Молдові

Росія створює напругу в Молдові з двома цілями.

По-перше, намагаються відволікти європейську громадськість від подій, що відбуваються в Україні. Росія бачить, що вся увага сконцентрована на Україні, в тому числі у сенсі допомоги. Тому вони намагаються розпалити нову пожежу в Європі.

По-друге, напруга в Молдові спрямована на внутрішнього споживача в Росії.

Адже вони не досягли жодного результату в своїй так званій "спеціальній воєнній операції". Тому їм потрібно демонструвати будь-які "перемоги" для свого населення, - зауважив Черняк.

Він додав, що зараз росіяни намагаються зробити якусь революцію в Молдові, щоб створити ілюзію наче "світ за них", "народ Молдови за нас".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?