Вивчення української мови стало глобальним трендом у 2022 році
Категорія
Україна
Дата публікації

Вивчення української мови стало глобальним трендом у 2022 році

Вивчення української мови стало глобальним трендом у 2022 році
Джерело:  online.ua

У 2022 році у різних куточках світу різко зросла кількість людей, які почали вчити українську мову. Варто зазначити, що це сталося після початку повномасштабної війни РФ проти України. Таким чином громадяни різних країн хочуть продемонструвати солідарність з українським народом.

Джерело: платформа вивчення мови Duolingo з посиланням на власні дані

1,3 мільйона людей у всьому світі почали вивчати українську мову у 2022 році

За словами представників платформи Duolingo, показник досягнув піку в кінці березня та залишається стабільним досі.

Найбільшим трендом 2022 року став глобальний сплеск людей, які вивчають українську мову. Після 24 лютого 1,3 мільйона людей у всьому світі почали вивчати державну мову України на знак солідарності, - йдеться в повіддомленні.

Фото - duolingo

Варто звернути увагу на те, що українську мову почали вивчати в країнах, які географічно розташовані далеко від конфлікту, зокрема в Аргентині, Японії та В’єтнамі.

Ба більше, наголошується, що протягом перших декількох місяців війни кількість людей, які вивчають українську мову, зросла на 1651% порівняно з минулим роком у ФРН, на 1615% у Польщі та на 1515% у Чехії.

За словами експертів, в Німеччині в рейтингу найпопулярніших мов для вивчення на платформі українська піднялася з 36-го у 2021 році на 15-те місце у 2022 році, у Британії — з 37-го на 17-те, у Штатах — з 36-го на 22-ге.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?