НАБУ викрило злочинну організацію в Одесі — затримано бізнесменів Кауфмана та Грановського
Категорія
Україна
Дата публікації

НАБУ викрило злочинну організацію в Одесі — затримано бізнесменів Кауфмана та Грановського

НАБУ викрило злочинну організацію в Одесі — затримано бізнесменів Кауфмана та Грановського
Джерело:  online.ua

НАБУ та САП заявили, що викрили злочинну організацію в Одесі. ЗМІ повідомляють про затримання бізнесменів Кауфмана та Грановського.

Джерело: НАБУ

В Одесі викрили злочинне угрупування

5 грудня НАБУ та САП затримали трьох осіб за підозрою у створенні злочинної організації та вчиненні корупційних злочинів в Одесі.

Попередня правова кваліфікація — ч.1 ст.255, ч.3 ст.369 КК України ("створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній" і "пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі" – ред.). Наразі йдеться про двох організаторів та їхню довірену особу. Однак слідство встановлює й інших учасників ЗО.

За інформацією НАБУ, восени 2021 року, після викриття детективами НАБУ та прокурорами САП злочинної організації, що спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місті з’явилася нова.

Ця злочинна організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом.

Задля безперебійності реалізації поставлених цілей організатори ЗО налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, про що свідчать докази, здобуті НАБУ і САП під час розслідування.

Низка ЗМІ зазначають, що затримано бізнесмена Бориса Кауфмана та його партнера Олександра Грановського – колишнього депутата Верховної Ради восьмого скликання від партії "Блок Петра Порошенка".

Також ЗМІ вказують на те, що ця справа пов’язана з тією, в якій фігурує інший бізнесмен – Володимир Галантерник.

Восени 2021 року тодішня генеральна прокурорка України підписала підозру Володимиру Галантернику та іншим особам. Його обвинувачують у завданні збитків територіальній громаді Одеси на більше ніж 558 мільйонів гривень.

Також у цій справі підозрюють мера Одеси Геннадія Труханова, його заступника Олега Бриндака, експрокурора Одеської області Олега Жученка та інших.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?