"Нафтогаз" частково домовився про відстрочку боргів за єврооблігаціями на 2 роки
Категорія
Економіка
Дата публікації

"Нафтогаз" частково домовився про відстрочку боргів за єврооблігаціями на 2 роки

"Нафтогаз" частково домовився про відстрочку боргів за єврооблігаціями на 2 роки
Джерело:  online.ua

НАК “Нафтогаз України” успішно провів переговори з держателями єврооблігацій, термін погашення яких настає у липні 2024-го. 77% інвесторів проголосували “за” і погодились на пропозицію з відтермінування виплат на 2 роки.

Джерело: пресслужба "Нафтогазу"

Нафтогаз домовився про відстрочку виплати боргу

Таким чином, зазначили в Нафтогазі, компанія може сплатити тіло боргу в розмірі 600 млн євро не у 2024-му, а у 2026 році, а відсотки по ньому почне сплачувати у 2024-му.

Сума відсотків, що відтерміновується впродовж 2022-2024 років, складає 90 млн євро (45 млн євро на рік, що мають сплачуватися у липні кожного року).

Як того вимагає розпорядження КМУ № 625-р від 21.07.2022, компанія вже звернулася до Кабінету Міністрів України з проханням погодити відповідний правочин для належного завершення запиту до держателів єврооблігацій з погашенням у 2024 році.

Водночас держателі єврооблігацій, термін погашення яких настає у листопаді 2026 року, на повторних зборах не підтримали нову пропозицію щодо змін до умов боргових зобов’язань національної компанії.

Умови відхиленої інвесторами пропозиції Нафтогазу були визначені Кабінетом Міністрів, зокрема Міністерством фінансів, як того вимагає розпорядження КМУ № 625-р від 21.07.2022.

Зазначається, що умови, запропоновані держателям єврооблігацій національною компанією, відповідали умовам пропозиції інвесторам щодо відтермінування виплат за суверенними єврооблігаціями України.

Найближчим часом Нафтогаз звернеться до Кабінету Міністрів з пропозицією виробити спільну позицію щодо подальших дій з реструктуризації єврооблігацій компанії.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?