Найбільший банк Кіпру повністю покинув Росію
Категорія
Економіка
Дата публікації

Найбільший банк Кіпру повністю покинув Росію

Bank of Cyprus

Найбільший банк Кіпру – Bank of Cyprus – закрив свої представництва у Москві та Санкт-Петербурзі 22 січня.

У РФ закрився найбільший банк Кіпру

The Moscow Times повідомляє про це, посилаючись на Центробанк РФ. Тепер банк припиняє акредитацію своїх відділень у країні.

З початку 2024 це вже третє представництво іноземного банку, що закрилося в Росії.

Загальна їх кількість у країні зменшилася до 23, коли на початок 2022 року у реєстрі акредитованих представництв налічувалося 37 іноземних кредитних організацій.

З початком вторгнення РФ в Україну вони почали закриватися: дев'ять у 2022 році, три у 2023 році та ще три з початку 2024 року. За цей час було відкрито одне нове представництво — киргизького «Аїл банку».

Кіпр звинуватили у відмиванні грошей російських олігархів

У листопаді 2023 року Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) повідомив, що Кіпр ще з 2014 року допомагає підсанкційним росіянам відмивати гроші.

У цьому їм допомагають офшорні рахунки.

Кіпр відіграє навіть більш важливу роль, ніж було відомо, у переказі брудних грошей від імені російського президента Володимира Путіна та інших диктаторів, – йдеться в розслідуванні журналістів.

Старший редактор ICIJ Дін Старкман зазначає, що Кіпр називають "Москвою на Середземному морі".

Фінансовий сектор Кіпру має з одним із найслабших у ЄС законів про розкриття фінансової інформації, а також поблажливий Центральний банк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?