Найкращий подарунок Путіну. Байден б'є на сполох через фатальну помилку Конгресу
Категорія
Політика
Дата публікації

Найкращий подарунок Путіну. Байден б'є на сполох через фатальну помилку Конгресу

The White House
Джо Байден

Американський лідер Джо Байден публічно закликає членів Конгресу США не відкладати рішення про додаткове фінансування для допомоги Україні, адже це стане “подарунком” для російського диктатора Володимира Путіна.

Байден просить Конгрес не залишати Київ без необхідної допомоги

На переконання очільника Білого дому, Конгрес близький до фатальної помилки на тлі російсько-української війни.

Якщо Конгрес піде на святкову паузу до того, як схвалить додаткове фінансування для допомоги Україні – це був би найкращий подарунок Путіну з того, на що він будь-коли сподівався. Закликаю їх зробити правильну річ, - озвучив попередження президент США.

Попри заяви очільника Білого дому, лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл уже виступив з невтішним прогнозом.

На його переконання, майже немає шансів на те, що Конгресу вдасться схвалити додатковий пакет фінансування для України до Різдва, навіть якщо найближчими днями обидві партії укладуть угоду, яка це передбачає.

(Це) практично неможливо – навіть якщо ми досягнемо угоди – розробити її, провести через Сенат, направити до Палати представників до Різдва… Угоди не буде, поки Джо Байден та республіканці не домовляться. Без цього угоди не буде, - заявив Мітч Макконнелл.

Як уже згадувалося раніше, республіканці й демократами ніяк не можуть домовитися через проблеми з вирішенням міграційної кризи на американо-мексиканському кордоні.

Що відомо про перемовини Зеленського та Байдена

Як стверджує американський лідер, він, його команда та кожний громадянин США зацікавлені у тому, щоб Україна перемогла Росію.

Ми хочемо, щоб Україна перемогла у війні і, як сказано у статуті ООН, захистила свій суверенітет.

Джо Байден наголошує на тому, що досі зберігається потужна двопартійна підтримка українського народу.

За словами очільника Білого дома, незначна кількість республіканців не хочуть підтримувати Київ, однак вони не є більшістю.

Ми проводимо перемовини щодо фінансування, я нічого не обіцяю, але ми дуже сподіваємося, що це будуть результативні перемовини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?