Наказав знищити “Мрію”. Російському генералу повідомили про підозру
Категорія
Україна
Дата публікації

Наказав знищити “Мрію”. Російському генералу повідомили про підозру

Наказав знищити “Мрію”. Російському генералу повідомили про підозру
Джерело:  online.ua

Російському генералу Концевому повідомили про підозру. Він віддавав наказ знищити літак “Мрія”.

Джерело: Служба безпеки України

Російському генералу Концевому повідомили про підозру

СБУ повідомила про підозру російському генералу-лейтенанту Анатолію Концевому.

Йому висунули звинувачення щодо наказу про знищення українського літака АН-225 "Мрія". Концевий є заступником командувача повітряно-десантних військ Російської Федерації і брав участь у ворожих діях проти України.

Його підрозділи спеціального призначення повітряно-десантних військ і військова авіація РФ виконали завдання захоплення Гостомельського аеропорту під час повномасштабної вторгнення.

Згідно з зібраними свідченнями СБУ, Концевий організував навчання ворожих десантників в Росії та Білорусі з метою нападу та захоплення стратегічних об'єктів на території України з 2019 року.

Служба безпеки оголосила Концевому підозру у порушення територіальної цілісності та недоторканості України та плануванні, підготовці та веденні агресивної війни. За цими статтями передбачено покарання у вигляді до 15 років позбавлення волі.

Вище керівництво не дозволило евакуювати Мрію до Німеччини

Евакуація легендарного вантажного літака "Мрія" була заздалегідь спланована. Відразу після початку повномасштабного вторгнення Росії АН-225 мав полетіти до Німеччини.

Журналісти з’ясували, що український літак мав прилетіти до міжнародного аеропорту "Лейпциг/Галле", який був для нього "другою домівкою".

Там "Мрія" приземлялася 32 рази, що частіше, ніж будь-де в Німеччині.

Капітан екіпажу Дмитро Антонов розповів, що 23 лютого ввечері, напередодні початку повномасштабної війни, він знаходився усередині повністю заправленого літака і був готовий відлітати. Але цього не дозволили зробити "за вказівкою вищого керівництва".

Стоянки для українських літаків у Німеччині було підготовлено ще 26 січня, стверджують німецькі журналісти.

Супутникові знімки аеродрому в Гостомелі вказують на те, що найважливіші літаки навмисно залишили під ударом, оскільки решта повітряних суден залишилася недоторканою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?