Напад на журналістів Схем в Укрексімбанку: Мецгер отримав підозру у справі
Категорія
Україна
Дата публікації

Напад на журналістів Схем в Укрексімбанку: Мецгер отримав підозру у справі

Напад на журналістів Схем в Укрексімбанку: Мецгер отримав підозру у справі
Джерело:  online.ua

У Київській міській прокуратурі проінформували про вручення першої підозри у справі про напад на знімальну групу програми “Схеми” під час інтерв’ю в “Укрексімбанку”.

Джерело: прокуратура

За офіційними даними, правоохоронні органи надали підозру тому фігуранту, якого змогли знайти.

“За погодження Голосіївської окружної прокуратури міста Києва органом дізнання Голосіївського управління поліції вручено повідомлення про підозру одній з службових осіб банку за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч. 1, 3 ст. 171 КК України). Місцезнаходження ще однієї службової особи банку, відносно якої також складено повідомлення про підозру, встановлюється”, - наголосили в прокуратурі.

У відомстві не уточнили, хто саме отримав відповідні документи, однак згодом у Facebook підтвердив інформування про підозру голова правління банку Євген Мецгер. Він також продемонстрував копію відповідного документа.

“Правоохоронці сьогодні о 9 ранку приїхали до мене додому та вручили документ. Вчора вони чомусь приїжджали до приміщення банку, але я вже не мав законних підстав там знаходиться після того, як написав заяву про відсторонення від виконання обов’язків”, - виправдався він за інцидент напередодні.

Одночасно з цим голова правління висловив готовність повністю співпрацювати зі слідством і нагадав, що буцімто вважає свободу слова одну зі складових розвитку України.

“Ще раз хочу принести щирі вибачення перед журналістською спільнотою та особисто перед Кирилом Овсяним та Олександром Мазуром”, - резюмував підозрюваний.

Напад на Схеми в Укрексімбанку

У середу, 6 жовтня, Мецгер виступив із заявою про складення повноважень на тлі скандалу.

Напередодні у понеділок, 4 жовтня, знімальна група проводила інтерв’ю з Мецгером, під час якого посадовцю не сподобалося одне з гострих питань. Той звинуватив журналістів нібито в порушенні журналістських стандартів, але не зміг пояснити, яких саме — лише згадував “правило” узгодження всіх питань. Він не одразу помітив, що відеозапис все ще тривав на той момент.

Знімальну групу закрили у приміщенні та не випускали. Представники банку буквально “скрутили” оператора для вилучення техніки. Директор департаменту інформаційної політики “Укрексімбанку” Володимир Пікалов особисто намагався припинити запис.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?