NASA оголосило конкурсний набір нової групи астронавтів
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

NASA оголосило конкурсний набір нової групи астронавтів

Астронавт
Джерело:  The New York Times

Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA). Ця програма користується надзвичайною популярністю серед американців.

NASA вперше за 4 роки набирає астронавтів

Заявку на участь можна подати до 2 квітня, однак зробити це можуть лише громадяни США.

Про це пише The New York Times.

Однак шанси потрапити на навчання у NASA — невеликі.

Зазвичай це дуже популярна програма. І коли я кажу "популярна", то ще дуже применшую, — каже Ейпріл Джордан, менеджерка NASA з відбору астронавтів.

Востаннє NASA оголошувало конкурс на набір групи астронавтів ще у 2020 році. Тоді заявки на нього подали понад 12 тисяч осіб. На їхній розгляд агентству знадобилося півтора року.

Зрештою, NASA вибрало лише 10 кандидатів — це 0,083% претендентів. Для порівняння, у Гарвардський університет вступають 3,5% охочих абітурієнтів.

Щоб стати астронавтом NASA також треба скласти фізичний іспит астронавта.

NASA встановлює досить високу планку для освіти: ступінь магістра в галузі природничих наук, технологій, інженерії чи математики, а також принаймні три роки відповідного професійного досвіду.

Агентство намагається бути відкритим, тому не встановлює вікових обмежень або вимог щодо рівня зору.

Ми хочемо, щоб група кандидатів у космонавти, яких ми обираємо, відображала націю, яку вони представляють, — стверджує Ейпріл Джордан.

Багатьох претендентів приваблює потенційна можливість стати першими астронавтами, які побували на Марсі. Цю місію NASA прагне здійснити у 2030-х роках.

Але, за словами Віктора Гловера, ветерана загону астронавтів, який планує летіти до Місяця у 2025 році, претендентам також не слід забувати про жертви, на які їм доведеться піти на цьому шляху.

Подорож на Марс триває від шести до дев’яти місяців. Тебе не буде поруч з родиною від одного до трьох років. Подумайте, чи справді ви готові до цього?

НАСА відправить послання інопланетянам

Пам'ятна дошка, яку планується доставити на борт автоматичної станції Europa Clipper, знаменує собою важливу віху в постійних дослідженнях NASA зовнішніх кордонів нашої Сонячної системи.

Основна мета місії Europa Clipper — дослідити потенціал життя у величезному підлідному океані Європи, який, за оцінками, містить удвічі більше води, ніж океани Землі.

Виготовлена з танталу, розміром 18×28 см, табличка слугує захисною кришкою для відсіку з науковим обладнанням. Попри інтенсивну радіаційну обстановку, що оточує Європу, табличка слугує символічним жестом незгасаючої допитливості людства та духу дослідження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?