NASA показало новий знімок Південного полюса Місяця — фото
Категорія
Технології
Дата публікації

NASA показало новий знімок Південного полюса Місяця — фото

NASA показало новий знімок Південного полюса Місяця — фото
Джерело:  online.ua

Південний полюс Місяця показаний на новому дивовижному знімку NASA, який був створений на основі зображень двох різних орбітальних апаратів. Центральне місце на зображенні посідає кратер Шеклтон, який розташований недалеко від Південного полюса. Водночас журнал National Geographic у співпраці з NASA представив детальну карту цього регіону з потенційними місцями посадки астронавтів місії Artemis-3 на Місяці у 2025 році.

Джерело: Space

NASA показало новий знімок Південного полюса Місяця

Зображення Південного полюса Місяця, де особливе місце посідає кратер Шеклтон, було створене шляхом об'єднання знімків з камер орбітального апарату NASA Lunar Reconnaissance Orbiter і південнокорейського орбітального апарату Danuri. Камера останнього під назвою ShadowCam була створена вченими з NASA і має у 200 разів більшу чутливість, ніж камери інших апаратів.

Південна Корея відсвяткувала річницю свого апарата новими знімками поверхні Місяця (фото)

Якщо камера Lunar Reconnaissance Orbiter може робити докладні зображення ділянок Місяця, які завжди освітлені світлом Сонця у високій роздільній здатності, то камера ShadowCam може робити знімки постійно затінених ділянок, куди світло ніколи не потрапляє.

Для того, щоб створити повне уявлення про цей регіон Місяця, дані обох апаратів об'єднали. Тому кратер Шеклтон показаний дуже детально. Взагалі на Південному полюсі Місяця розташовано дуже багато затінених кратерів, вивчати які раніше було складно, але за допомогою апарату Danuri цю проблему було вирішено. На новому знімку зображено 3 з 13 потенційних місць для посадки астронавтів на Місяці в 2025 році. Нагадуємо, що це буде перша поява людини на супутнику Землі з 1972 року.

Журнал National Geographic також у своєму черговому випуску опублікував цей знімок поверхні Місяця від NASA, а ще додав топографічну мапу Південного полюса Місяця, де показано всі потенційні місця майбутнього висаження астронавтів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?