NASA шукає богословів для підготовки людства до контакту з інопланетянами
Категорія
Технології
Дата публікації

NASA шукає богословів для підготовки людства до контакту з інопланетянами

NASA шукає богословів для підготовки людства до контакту з інопланетянами
Джерело:  online.ua

NASA наймає теологів та інших релігійних експертів, щоб підготувати людство до контакту з інопланетянами. Понад два десятки духівників попросили допомогти розібратися з тим, як відреагували б представники різних релігійних течій в усьому світі на контакт з позаземними істотами.

Джерело: Dazed 

Космічне агентство найняло групу вчених для участі в програмі Центру теологічних досліджень (CTI) Прінстонського університету, якій NASA надало грант у розмірі 1,1 мільйона доларів у 2014 році.

Серед них британський священик і теолог Кембриджського університету преподобний Ендрю Девісон, який допомагає давати поради на тлі постійно зростаючої ймовірності відкриття інопланетного життя.

Його книга «Астробіологія та християнська доктрина» розглядає можливість того, що Бог також створює життя в інших місцях у Всесвіті. В ній, зокрема, зазначено:

Нерелігійні люди також, схоже, переоцінюють проблеми, з якими релігійні люди… зіштовхнуться, стикнувшись із доказами інопланетного життя.

Карл Пілчер, колишній керівник Інституту астробіології NASA, сказав, що теологів залучили, щоб «розглянути наслідки застосування інструментів науки кінця 20 (і початку 21) століття до питань, які розглядалися в релігійних традиціях протягом сотень або тисяч років”. Коментуючи ідею щодо Землі як єдиної планети в космосі з життям на ній, він сказав:

Це просто немислимо, адже в цій галактиці понад 100 мільярдів зірок і понад 100 мільярдів галактик у Всесвіті.

Спостережна та дослідницька космічна технологія зараз стрімко розвивається з такими інструментами, як новий телескоп Джеймса Вебба, запущений на Різдво, що пропонує більш чітке уявлення про Всесвіт. Його описують як «машину часу», яка може спостерігати віддалені об’єкти, які випромінюють світло з більш глибокого минулого.

Крім того, наступного року злітає марсохід Rosiland Franklin Європейського космічного агентства, який буде пробурювати поверхню Марса.

Тим часом вчені з Кардіффа виявили, що аміак в атмосфері Венери потенційно може бути результатом наявності на цій планеті живих організмів. Дослідники також вважають, що Європа (або Юпітер II), крижаний супутник планети Юпітер, має під своєю поверхнею рідкі океани, які можуть підтримувати життя.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?