NASA запустить зонд на "найдорожчий" астероїд з дорогоцінних металів
Категорія
Технології
Дата публікації

NASA запустить зонд на "найдорожчий" астероїд з дорогоцінних металів

NASA запустить зонд на "найдорожчий" астероїд з дорогоцінних металів
Джерело:  online.ua

Експерти NASA ведуть підготовку до запуску зонду. який спрямує до астероїда Психея-16 - цей об’єкт перш за все відомий надзвичайною попри свою габарити концентрації дорогоцінних металів.

Джерело: Nerdist

За оприлюдненими даними, астероїд обертається наразі навколо Сонця на відстані близько 371 мільйона миль від Землі. Водночас розміри об’єкту сягають 214×181×145 кілометрів. Його відкриття для людської науки відбулося в середині XIX сторіччя.

Згідно з оцінкою Bloomberg, вартість цього астероїду в цілому може сягати 700 квінтильйонів доларів США (це 700 мільйонів трильйонів).

Така надзвичайна оцінка пов’язана з типом астероїду - його відносять до спектрального класу M, який зібрав збагачені різноманітними металами об’єкти.

Передбачається, що відправлення однойменного зонда “Психея” відбудеться наступного року. Вже у 2026 році космічний об’єкт наблизиться до нашої планети, тож до нього буде зручніше дістатися безпілотній місії.

Відкриті дані вказують, що в космос зонд відправлять як вантаж ракети-носія Falcon Heavy. Це дозволить уникнути використання теплових щитів та не потребуватиме додаткового гравітаційного маневру неподалік від Землі. Такий маневр буде заплановано лише неподалік від Марсу у 2023 році.

Медіа звернули увагу, що іншою цікавинкою стосовно цього астероїду стали гіпотези щодо його походження. За однією з них, збагачений металами об’єкт був колись ядром невеличкої планети. Саме цим експерти зокрема пояснюють концентрацію дорогоцінних речовин, які зазвичай можна знайти у надрах планет.

Напередодні представництво NASA оприлюднило відеоролик, в якому візуалізовано майбутній політ за допомогою комп’ютерної графіки. У ньому можна побачити, як зонд “Психея” наближається до астероїда та летить над його поверхнею на певній відстані.

Водночас поверхня об’єкту зображена буквально з виступами згаданих дорогоцінних металів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?