Наскільки реальним є ризик захоплення Молдови Росією — відповідь ексглави ГУР
Категорія
Політика
Дата публікації

Наскільки реальним є ризик захоплення Молдови Росією — відповідь ексглави ГУР

Наскільки реальним є ризик захоплення Молдови Росією — відповідь ексглави ГУР
Джерело:  online.ua

У армії РФ немає шансів захопити Молдову військовим шляхом. Очільник Кремля Володимир Путін може розраховувати лише на гібридний сценарій повалення влади в країні. Таким прогнозом з online.ua поділився колишній голова ГУР Валерій Кондратюк.

Джерело: ютуб-канал  online.ua

Чи зможе Росія захопити Молдову

На переконання ексочільника ГУР, у російських військових наразі недостатньо сил та ресурсів, щоб намагатися захопити усю територію Молдови.

Однак команда Путіна може вдатися й до іншого сценарію повалення влади в країні.

Захоплення Росією Молдови можливе лише винятково гібридним шляхом — це повернення до влади проросійських сил. Військовим шляхом там РФ нічого не зможе зробити, адже це унеможливлюють Збройні сили України. Чому? Тому що доступ до території Молдови можливий лише через територію України.

Валерій Кондратюк звертає увагу на те, що наші бійці уже рік рішуче дають відсіч набагато сильнішому ворогу.

Завдяки технологічним перевагам та західній зброї, які є в української армії, будь-які спроби РФ прорватися на територію Молдови будуть безуспішними.

За словами експерта, підтвердженням його прогнозу є відсутність будь-якого прогресу для росіян на полі бою в Україні, зокрема й на Донбасі.

РФ уже звинуватила Україну у підготовці до нападу на Придністров'я

23 лютого Міноборони РФ опублікувало брехливу заяву про те, що влада України нібито планує провокацію проти невизнаного Придністров’я, а ЗСУ та "Азов" готуються до вторгнення на територію "ПМР".

Ба більше, команда Сергія Шойгу цинічно бреше, що як "привід для вторгнення" Київ планує інсценування наступу російських військ із території Придністров’я, і з цією метою бійці ЗСУ, мовляв, будуть переодягнені у форму військовослужбовців Збройних Сил РФ.

Не можна не згадати про те, що Кремль дуже багато разів використовував подібні брехливі заяви, щоб потім виправдати власні агресивні дії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?