Наступні 6 місяців будуть критичними у війні в Україні — директор ЦРУ Бернс
Категорія
Світ
Дата публікації

Наступні 6 місяців будуть критичними у війні в Україні — директор ЦРУ Бернс

Наступні 6 місяців будуть критичними у війні в Україні — директор ЦРУ Бернс
Джерело:  online.ua

Директор ЦРУ Вільям Бернс заявив, що наступні шість місяців будуть «критичними» у війні в Україні, оскільки президент Росії Володимир Путін розраховує на ослаблення інтересу Заходу та «політичну втому» для досягнення успіху на полі бою.

Джерело: директор ЦРУ Вільям Бернс в коментарі CBS News

У ЦРУ оцінили ситуацію на полі бою в Україні

Путін, я думаю, зараз робить ставку на те, що він зможе змусити час працювати на нього. Нам здається, що ключовими на полі бою будуть наступні шість місяців.

За словами Бернса, Путін з кожним місяцем він все більше ризикує втратити територію, яку він незаконно захопив в України і не може просунутися далі.

Директор ЦРУ сказав, що дані західної розвідки показали, що Москва не зацікавлена в мирних переговорах, незважаючи на періодичні повідомлення про протилежне.

Ми не вважаємо, що Путін серйозно налаштований на переговори, незважаючи на те, що ви іноді чуєте про це, - сказав він.

Візити Бернса в Україну

У середині січня, за повідомленнями журналістів, очільник ЦРУ Вільям Бернс таємно відвідав  Київ. Під час зустрічі із президентом Володимиром Зеленським він проінформував президента про подальші плани РФ щодо війни проти України.

Зеленський та представники Офісу президента обговорили із Бернсом терміни продовження військової допомоги Україні від США та західних партнерів.

2 лютого швейцарське видання Neue Zürcher Zeitung повідомило, що під час візиту Бернс нібито озвучив Зеленському пропозицію Джо Байдена щодо "миру в обмін на землю", а Москві – "землю в обмін на мир".

Йшлося про 20% площі України, що приблизно збігається з Донецькою й Луганською областями.

За інформацією ЗМІ, Зеленський і Путін відмовились від пропозиції Білого дому. Пізніше у Білому домі повідомили, що інформація видання «не відповідає дійсності».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?