НАТО буде підтримувати Україну до переможного кінця — Столтенберг
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО буде підтримувати Україну до переможного кінця — Столтенберг

НАТО буде підтримувати Україну до переможного кінця — Столтенберг
Джерело:  online.ua

Генсек НАТО Єнс Столтенберг наголосив, що Україна сама вирішує умови для початку до будь-яких переговорів з РФ. Позиція НАТО не змінилася після скандальних коментарів одного зі співробітників цього тижня.

Джерело: Reuters

Лише Україна буде приймати рішення про початок переговорів з РФ

Виступаючи на конференції в норвезькому місті Арендал, Столтенберг сказав, що роль НАТО полягає в підтримці України.

Саме українці, і тільки українці, можуть вирішити, коли є умови для переговорів, і хто може вирішити за столом переговорів, яке рішення є прийнятним, - сказав Столтенберг.

Ця заява була зроблена після зауважень керівника штабу Столтенберга в НАТО Стіана Єнссена, який у вівторок заявив, що Україна врешті-решт може віддати територію Росії в рамках угоди про припинення війни. Згодом Єнссен сказав, що шкодує про свої коментарі.

Його (Єнссена) послання, і це моє головне повідомлення, і яке є головним посланням НАТО, полягає, по-перше, в тому, що політика НАТО незмінна - ми підтримуємо Україну, - сказав Столтенберг.

Кулеба прокоментував коментарі представника НАТО про обмін територій

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг має чітку та однакову з Києвом позицію, що торгівлі українськими територіями бути не може.

Президент кілька разів спілкувався з генсеком Столтенбергом, я підтримую з ним дуже тісні стосунки і запевняю вас, що позиція генсека абсолютно чітка і точно така ж, як і позиція України – торгівлі українськими територіями бути не може, сказав Кулеба.

За словами Кулеби, уряди інших країн не переконують Україну "здати території", але є "голоси" експертів і журналістів про те, що Україна нібито повинна піти на поступки.

Але я чітко бачу тенденцію, що з кожною перемогою України на дипломатичній арені чи на фронті ці голоси одразу замовкають... Чим більше ми перемагаємо, тим ці голоси тихіші.

Читайте також:

  • У НАТО вибачились за скандальну заяву щодо торгів суверенітетом України

  • Абсолютно незрозуміло. Данілов обурився через скандальну пропозицію НАТО щодо України

  • У НАТО пояснили скандальну пропозицію стосовно відмови України від своїх територій

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?