НАТО готується до найбільших авіаційних навчань в своїй історії. Залучать більше 200 літаків
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО готується до найбільших авіаційних навчань в своїй історії. Залучать більше 200 літаків

НАТО готується до найбільших авіаційних навчань в своїй історії. Залучать більше 200 літаків
Джерело:  online.ua

З 12 по 23 червня НАТО проведе авіаційні навчання Air Defender 2023 за участі 24 країн та 220 літаків. Це найбільші авіаційні навчання Альянсу з моменту заснування.

Джерело: Нацгвардія США

НАТО проведуть масштабні авіаційні навчання

Навчання проведуть під керівництвом Німеччини. Вони будуть зосереджені на польових тренуваннях оперативного та тактичного рівня, головним чином у Німеччині, з передовими оперативними пунктами в Чехії, Естонії та Латвії.

Air Defender '23 стратегічно об'єднує Сполучені Штати та Німеччину. [Навчання] перевіряють не тільки нашу оперативну сумісність для спільної роботи, але також нашу здатність швидко розгортати та швидко використовувати [повітряні сили коаліції], - сказав Майкл А. Ло, директор Повітряної національної гвардії США.

У навчання візьмуть участь приблизно 220 літаків-учасників 23 типів, що робить Air Defender '23 як найбільші навчання з розгортання ВПС з моменту заснування НАТО в 1949 році.

Навчання колективної оборони зосереджені на здатності Німеччини командувати та контролювати багатонаціональні повітряні сили, що діють з німецьких аеродромів.

Навчання проведуть у повітряному просторі Німеччини на півночі, сході та півдні, причому кожен зможе підтримувати комплексні повітряні операції.

Окрім Німеччини та США, участь візьмуть 22 країни-союзниці.

Україна взяла участь у навчальному курсі НАТО

На базі Центру підготовки до іноземних місій у польському місті Кельце українські бійці брали участь у міжнародному курсі НАТО CIMIC для офіцерів тактичної та штабної ланки.

У навчаннях також взяли участь офіцери CIMIC з Чехії, Іспанії, Німеччини, США, України та Польщі.

Заняття з бійцями проводили військові інструктори та представники міжнародних організацій з Греції, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Канади та США.

Впродовж двох тижнів учасники курсу вдосконалювали свої навички у сфері цивільно-військового співробітництва.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?