НАТО може інвестувати у виробництво зброї радянського зразка для України
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО може інвестувати у виробництво зброї радянського зразка для України

НАТО може інвестувати у виробництво зброї радянського зразка для України
Джерело:  online.ua

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що НАТО може інвестувати в системи озброєнь радянської доби, які використовуються в Україні.

Джерело: CNN

НАТО профінансує виробництво радянської зброї

Ми розглядаємо всі варіанти, щоб переконатися, що, знову ж таки, [українці] отримають те, що їм потрібно і що може бути для них найбільш ефективним. Частина цього справді стосується систем радянських часів, які вони мали в своєму інвентарі протягом десятиліть. І в деяких випадках це може вимагати виробництва речей, які не вироблялися протягом деякого часу. Тож ми розглядаємо все це з усіх боків, - сказав він.

Блінкен озвучив цю ідею у Бухаресті, Румунія, де він брав участь у зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО.

НАТО обговорює інвестиції в старі заводи в Чехії, Словаччині та Болгарії, щоб відновити виробництво снарядів радянських часів для артилерійського складу України.

Також Блінкен запевнив, що Сполучені Штати «дуже зосереджені» на забезпеченні України системами ППО.

Зараз ми дуже зосереджені на системах протиповітряної оборони, і не тільки ми, але й багато інших країн. І ми працюємо над тим, щоб українці отримали ці системи якомога швидше, але також якомога ефективніше, переконавшись, що вони навчені їм користуватися, переконавшись, що вони мають можливість їх обслуговувати.

Блінкен додав, що завдяки щомісячним зустрічам у Рамштайні, Німеччина, США мають налагоджений процес отримання інформації про те, що Україна потребує.

Держсекретар не став уточнювати, чи надасть Пентагон систему протиракетної оборони Patriot Україні.

Наприклад, нещодавно ми надали їм дуже ефективну систему під назвою NASAMS, яку вони дуже ефективно використовують. До цього, звичайно, у нас був HIMARS, який вони дуже ефективно використовували як на півдні, так і на сході України, - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?