НАТО розпочинає програму підвищення кваліфікації для держслужбовців Молдови
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО розпочинає програму підвищення кваліфікації для держслужбовців Молдови

НАТО розпочинає програму підвищення кваліфікації для держслужбовців Молдови
Джерело:  online.ua

Програма професійного розвитку, запущена Північноатлантичним альянсом та Молдовою, спрямована на підвищення професійних навичок державних службовців та установ сектору безпеки та оборони у Молдові. У рамках програми будуть проводитися тренінги, семінари та курси підвищення кваліфікації для учасників, які отримуватимуть знання та досвід у галузі стратегічного планування, управління ризиками, аналізу та реагування на загрози, а також інші навички, необхідні для ефективного функціонування державних установ та сектору безпеки та оборони.
Джерело: прессслужба НАТО

НАТО розпочинає програму підвищення кваліфікації для держслужбовців Молдови

Програма професійного розвитку НАТО-Молдова, яку запустили нещодавно, має на меті зміцнення професійних навичок та знань державних службовців та установ у галузі безпеки та оборони.

Вона була створена на запит молдавської влади та спрямована на підвищення якості роботи в державному секторі, а також на посилення потенціалу у сфері безпеки та оборони.

Можливості для професійного розвитку, запропоновані програмою, включають різні тренінги, курси, стажування та навчальні візити. Учасники можуть розширити свій кругозір та набути цінного практичного досвіду, завдяки чому зможуть підвищити свою кваліфікацію.

Заходи організовуються спільно з молдавськими установами у тісній координації з Офісом зв'язку НАТО в Кишиневі. Це дозволить учасникам отримати більше знань та збагатити свій професійний досвід.
НАТО підтримує цільовий фонд розвитку оборонного потенціалу, який фінансується країнами-членами та партнерами Альянсу, включаючи Чехію, Німеччину, Люксембург, Польщу, Словаччину, Великобританію, Фінляндію, Швецію та Швейцарію.

Взаємодія НАТО і Молдови

Молдова, хоч і не є членом НАТО, тісно співпрацює з цим Альянсом. У грудні 2022 року представник Молдови вперше взяв участь у міністерській зустрічі НАТО, яка відбулася у Бухаресті.

Проте, варто зазначити, що більшість громадян Молдови, за опитуваннями, висловилися б проти вступу республіки до НАТО на референдумі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?