Нацполіція та ФБР спільно ліквідували сервіси для обміну криптовалюти
Категорія
Україна
Дата публікації

Нацполіція та ФБР спільно ліквідували сервіси для обміну криптовалюти

Нацполіція та ФБР спільно ліквідували сервіси для обміну криптовалюти
Джерело:  online.ua

Українські представники кіберполіції у співпраці з ФБР США провели міжнародну операцію під час чкої ліквідували дев’ять сервісів обміну віртуальних активів. 

Джерело: Нацполіція

Україна та США заблокували сервери для відмивання грошей

У Нацполіції розповіли, що ліквідовані ресурси пропонували користувачам анонімно обміняти криптовалюту.

Такі послуги надавалися для сприяння легалізації та відмивання грошей, здобутих протиправним шляхом, - заначили там.

Через ці біржі зловмисники проводили активи, отримані в результаті атак шкідливим програмним забезпеченням (вірусами-шифрувальниками) та онлайн-шахрайства.

Зазначається, що на хакерських форумах здійснювалася реклама послуг обміну криптовалют. Завдяки заблокованим біржам здійснювався обмін десятків мільйонів доларів на місяць.

У результаті операції було заблоковано інфраструктуру мережі, яка розміщувалася на серверах США, країнах Європи та в Україні. Доменні імена вилучено.

Також у Нацполіції назвали сайти з обміну, які були заблоковані: 24xbtc.com, 100btc.pro, pridechange.com, 101crypta.com, uxbtc.com, trust-exchange.org, bitcoin24.exchange, paybtc.pro та owl.gold.

Офіс прокуратура повідомив, що досудове розслідування здійснюється за фактами несанкціонованого втручання в роботу електронних комунікаційних мереж та незаконних дій з платіжними картками, електронними грошима (ч. 3 ст. 361, ч. 2 ст. 200 КК України).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?