Науковці назвали головну небезпеку Long COVID
Категорія
Світ
Дата публікації

Науковці назвали головну небезпеку Long COVID

Науковці назвали головну небезпеку Long COVID
Джерело:  online.ua

Національна служба охорони здоров'я Великої Британії на міжнародному рівні підтвердила існування Long COVID, тобто "довготривалого коронавірусу". За словами науковців, симптоми вірусу можуть зберігатися ще кілька тижнів поспіль навіть після того, як людина вже одужала.Результати нового дослідження вказують на те, що третина людей, госпіталізованих із COVID-19, мають "аномалії" в багатьох органах.

Джерело:  Medical Express

Що важливо знати про Long COVID та чим він небезпечний

Не можна ігнорувати той факт, що мільйони людей у різних куточках світу доволі довго страждають від коронавірусної інфекції.

Часто втома, запаморочення мозку та важке дихання зберігаються тривалий час після зараження. Проте чому і як саме з’являється такий широкий спектр симптомів, невідомо.Щоб допомогти хворим на COVID-19, автори нового дослідження, опублікованого у журналі The Lancet Respiratory Medicine, вивчили детально магнітно-резонансу томографію багатьох органів.

Що важливо розуміти, ці органи охоплюють мозок, печінку, серце, нирки та легені після госпіталізації з ковід.

Як вдалося дізнатися авторам дослідження, третина хворих на COVID мали аномалії більш ніж одного органу в середньому за 5 місяців після виписки з лікарні.

Окрім того, наголошується, що пацієнти, яких госпіталізували, мали в 14 разів частіше аномалії легенів, і втричі частіше – мозку. Печінка і серце були більш стійкими.

Фото — unsplash.com

Страждає навіть ментальне здоров'я

Вчені звертають увагу на те, що на знімках головного мозку був зафіксований вищий рівень уражень білої речовини мозку, які пов’язували з легким зниженням когнітивних функцій.

Ба більше, у легенях помічали рубці та ознаки запалення.

За словами провідного автора дослідження Бетті Рамана з Оксфордського університету, люди з аномаліями в 4 рази частіше повідомляли про серйозні психічні та фізичні порушення.

Дослідження провели під час ранньої фази пандемії. Воно не охоплювало менші важкі варіанти Omicron – одного зі штамів вірусу COVID-19.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?