Науковці назвали три головні небезпечні властивості штаму Омікрон
Категорія
Світ
Дата публікації

Науковці назвали три головні небезпечні властивості штаму Омікрон

Науковці назвали три головні небезпечні властивості штаму Омікрон
Джерело:  online.ua

Науковці із Китаю виділили три основні властивості нового штаму коронавірусу Омікрону, які можуть стати причиною багатьох проблем зі здоров'ям.

Джерело: портал "Хуаньцюван"

Вчені перерахували 3 головні небезпечні властивості штаму Омікрон

За словами директора інфекційної лікарні Хуашань при університеті Фудань Чжана Веньхуна, головна особливість Омікрону - це величезна кількість мутацій, в результаті яких він сформувався. Це безпосередньо вплинуло на його "живучість" у порівнянні з попередніми штамами.

Друга небезпечна властивість - його стрімке поиширення. Як стверджують вчені, він у рекордно швидкі терміни починає домінувати у популяціях, куди йому вдається проникнути. На переконання епідеміолога Чжуна Наньшаня, саме через це багато країн роблять все можливе, щоб не допустити проникнення Омікрону на їхні території.

Третьою особливістю називають його здатність долати вже сформований в організмі людини імунітет до коронавірусу. Такого висновку дійшов учений Чжан Веньхун, вивчивши реакцію країн з високим рівнем вакцинації (Велика Британія, Ізраїль) на новину про появу нового штаму. Тим не менш, китайські фахівці наполягають, що поки що рано робити остаточні висновки про небезпеку Омікрону. Вони відзначають, що на оцінку ефективності наявних вакцин проти нового штаму, а також його реальної загрози та здатності замінити собою Дельта-штам знадобиться час, - пише видання.

Китайські вчені переконані, що трагічного впливу Омікрону на їхню країну вдасться уникнути.

Що важливо розуміти, українська влада уже підтримала рішення ввести самоізоляцію для мандрівників із Південної Африки, щоб унеможливити стрімке поширенні Омікрону.

За словами представників ВООЗ, цей штам коронавірусу переноситься легше, однак вражає переважно молодь.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?