Науковці повідомили про шалене зростання температури за останні 7 років
Категорія
Світ
Дата публікації

Науковці повідомили про шалене зростання температури за останні 7 років

Науковці повідомили про шалене зростання температури за останні 7 років
Джерело:  online.ua

За даними фахівців з європейської Служби спостереження за змінами клімату Copernicus, останні 7 років виявились найспекотнішими за всю історію метеорологічних досліджень.

Джерело: Axios

Останні 7 років встановили абсолютний рекорд зі зростання температури на планеті

За даними спеціалістів з Copernicus, 2021 рік видався відносно прохолоднішим за декілька попередніх, але він всеодно займає 5 місце серед найспекотніших за всю історію спостережень.

Вчені повідомили, що глобальна середньорічна температура на 1,1 - 1,2 градуси більша за аналогічні показники у доіндустріальний період.

Найбільше зростання температури у минулому році спостерігалось на західному узбережжі США, частині Канади та Гренландії, більшій частину центральної та північної Африки та Близькому Сході.

Фахівці також дізнались, що регіони, в яких температура зростала не так швидко та сберігались холодні умови, це Сибір, Аляска, окремі райони Тихого океану та Австралія.

Фото - Pixabay.com

Окрім цього вчені встановили, що викиди парникових газів у наслідок масштабних лісових пожеж у Північній Америці виявились найвищими з 2003 року.

Світу загрожує аномальна спека

За словами вченого-кліматолога з Лос-Анджелеса Деніела Свейна, головна проблема полягає не тільки у спекотній погоді, а ще й у загрозі виникнення масштабних лісових пожеж.

Своєю думкою з цього приводу також поділилася науковиця з Техасу Катарін Хейхо. Вона звернула увагу на те, що сьогодні вже нікого не дивують стихійні лиха.

Проте, як стверджує експертка, загрозливим є те, з якою частотою вони стаються останнім часом.

Що важливо розуміти, саме через кліматичні зміни Україна також переходить у зону надвисоких температур і погодних катаклізмів. Уже в найближчі 30 – 40 років країні загрожує опустелювання великих територій.Окрім того, нещодавно Спеціальна представниця Генерального секретаря ООН з питань зменшення ризику стихійних лих Мамі Мізуторі офіційно заявила, що країни закликали вжити термінових заходів щодо використання води і землі та подолання надзвичайної ситуації з кліматом, насамперед йдеться про посуху.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?