Науковці розкрили секрет успіху цілеспрямованих людей
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Науковці розкрили секрет успіху цілеспрямованих людей

Науковці розкрили секрет успіху цілеспрямованих людей
Джерело:  online.ua

Ні для кого не секрет, що люди, які ставлять перед собою чіткі цілі в житті, зазвичай мають більше шансів досягти успіху. Однак нещодавно іноземні вчені дійшли висновку, що цілеспрямованість – це далеко не єдина риса характеру, яка допомагає реалізовувати свої найсміливіші мрії.

Джерело: Tandfonline

Вчені назвали секрет успіху цілеспрямованих людей

За словами науковців, вони вирішили з'ясувати, наскільки пов'язані вміння ставити перед собою довгострокові цілі та автобіографічна пам'ять. Вони також звернули увагу на те, що ранні наукові роботи показали, наскільки важлива здатність зберігати яскраві спогади в контролі своїх емоцій і налагодженні відносин з оточуючими.

"Дослідження стартувало в січні 2020 року, коли почалася пандемія COVID-19. Близько 800 добровольців пройшли опитування, в яких повідомили про поставлену мету в житті й виконані завдання на шляху до неї. У липні, коли епідемія коронавірусу в США була в розпалі, учасників попросили поділитися своїми спогадами й переживаннями за пів року. Добровольці, які мають чіткі цілі в житті, описували свої спогади яскравіше і більш складно в порівнянні з учасниками, що не були настільки цілеспрямованими. Вчені відзначили не тільки хорошу пам'ять таких людей, але і здатність до детального опису своїх вражень і акцент на позитивних емоціях", - йдеться в повідомленні.

Вчені дійшли висновку що симптоми депресії, які під час пандемії коронавірусу почали з'являтися у великої кількості пацієнтів, жодним чином не впливають на вміння запам'ятовувати яскраві деталі.

За словами експертів, це дослідження дало науковій спільноті ще більше даних про зв'язок між умінням ставити цілі й багатством особистих спогадів.

Науковці звертають увагу на те, що саме їхня яскравість і те, як вони вписуються в чітку розповідь, може бути однією з головних запорук успіх наполегливих людей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?